Ny Mercedes patent-lekket

Mercedes har hatt en del lekkasje-episoder de siste årene. Her er en til.

Den lille sporty roadsteren SLK er inne i sitt syvende år og kan dermed sies å være moden for utskiftning. Vi visst en stund at etterfølgeren er under forberedelse, delvis takket være spionfotografier fra våre kolleger i Automedia.

Tidligere ble en reklamefilm lekket.

Nå er modellen "offer" for nok en lekkasje. Som det her skjedd tidligere, er det patentmyndighetene, som blant annet sørger for å få registrert varemerker, som lekker.

Snubletråd...?

Vi fant tegningene fra registreringskontoret på den amerikanske nettsiden Carscoop. De hevder at de "snublet over dem", og det er ikke første gang.

SLS-inspirert

Sannsynligvis vil nye SLK vises enten i Detroit nå i januar eller i Genève i mars. Utseendemessig ser vi at det ikke dreier seg om noen revolusjon og at det spesielt er fronten, inspirert av SLS AMG, som er annerledes i forhold til dagens modell. For vår del er vi ikke sikre på at vi synes det estetisk dreier seg om noe fremskritt å snakke om - i den grad vi kan bedømme utfra bildene kan fronten virke hakket overdimensjonert i forhold til bilens proporsjoner.

Her kan du lese vår nyeste test av Mercedes SLK 200 kompressor.

Nye motorer

Lekket på nettet - bilde av kommende Mercedes SLK fra registreringskontoret for merkevare - via Autoscoop.
Lekket på nettet - bilde av kommende Mercedes SLK fra registreringskontoret for merkevare - via Autoscoop. Vis mer


Når det gjelder motorer regner vi med at dagens rekke vil bli byttet ut ganske fullstendig og at innstegsmodellen vil være en turbomatet toliters rekkefirer. At en AMG-variant med rundt 400 hestekrefter vil dukke opp regner vi også med, men det kan bli enten med en biturbo V6 eller med en kompakt V8.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Billigere?

Det er ikke sikkert den nye SLK vil bli dyrere enn dagens, for det kan regnes med at utslipp og muligens også vekt, vil gå ned i forhold til hva tilfellet er i dag. Per i dag starter SLK på 545.000 kroner for 200 Kompressor mens SLK 55 AMG kommer på 1,4 millioner. Hvem vet? Kanskje neste SLK kan få en innstegsverjon under en halv million? Det er lov å drømme...

Mer om kommende SLK når nyheten blir offisiell.

Videoen som viser den nye SLK og er kilden til den informasjonen vi har, kan du se her.

Lekket på nettet - bilde av kommende Mercedes SLK fra registreringskontoret for merkevare - via Autoscoop.