Ny Mercedes-klasse

Sports Tourer vil gjerne Mercedes-Benz at deres flerbruksbiler skal tiltales, plass og seteløsninger er i fokus.

Vision B Vis mer

Ny Mercedes-klasse

  1. Store bilder!
Vision R Vis mer


Grand Sports Tourer er vist i mange stadier tidligere, og den versjonen for det amerikanske markedet er allerede klar. På Paris-utstillingen vises Vision R som i praksis er den europeiske utgaven av GST; Grand Sports Tourer.

Vision B, som den mindre bilen heter på utstillingen, gir gode indikasjoner på hva den nye B-klassen vil bli. Bilen er lettest å kjenne igjen på at vindusprofilen får en knekk i bakkant. Bilen er basert på lillebror A-klasse. Det betyr turbomotorer og forhjulsdrift, og kanskje også priser det går an å leve med i det norske markedet. Dette er ifølge Mercedes-Benz en CST; Compact Sports Tourer.

Spennende

Mercedes-Benz har aldri fått tak på det nå etter hvert store markedet for romslige kompaktbiler. Forsøket med Vaneo har ikke vært særlig vellykket, og en stor A-klasse er det nok mange som har ønsket seg. Det lå allerede i kortene ved lansering av nye A-klasse at plattformen ville dukke opp i en større bil. Tydeligst var det ved at A-klasse nå kommer kun i en lengde, ikke i lang og kort som tidligere.

Bilen som skal vises i Paris har en ny firesylindret dieselmotor som yter 140 hestekrefter og 300 Nm. På samme måte som i A-klasse gir den kompakte motor- og girkassekonstruksjonen økt plass i kupeen. Girkassen ser ut som en del av motoren og ligger delvis under kupeen.

Luksus-MPV


GST vil antakelig bli den mest luksuriøse måten du kan frakte deg selv om fem passasjerer langs landeveien. Nesten tre meter akselavstand er for eksempel over tjue centimeter enn Renault Grand Espace, og indikerer god plass for de tre seteredene. Rad to og tre gir plass til to passasjerer hver.

Motoren i Vision R som skal på podiet i Paris er en ny V6-diesel som gjennom en syvtrinns automatgirkasse og firehjulsdrift gir deg 218 hestekrefter.

Begge disse bilene er gitt ett eller flere strøk av en ny type lakk som gjør de spesielt blanke. Denne lakktypen er snart klar for produksjonsbiler.

Store bilder av Sports Tourere

Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder