Ny Mazda 6 på vei - også som hybrid!

Mazda 6 er inne i sitt sjette produksjonsår og en ny modell er ventet neste år. Større motorer, firehjulsdrift og et hybridalternativ sørger for å løfte mellomklassebilen fra Mazda et par små hakk.

Disse spionbildene viser en ganske tungt maskert testbil langt nord i Sverige et drøyt halvår før den trolig skal presenteres på bilutstillingen i Frankfurt. Den japanske versjonen går i produksjon sent i år, mens den amerikanske, og trolig europeiske, varianten kommer på markedet litt senere i 2008. Kommende Mazda 6, som den etter all sannsynlighet vil fortsette å hete, baseres på den nye Mondeo-plattformen som også gir liv til Volvo S80 og V70. Det er altså snakk om en relativt stor bil, og Automedia anslår at kommende generasjon kommer til å vokse omtrent 3 centimeter i lengden, i tillegg til en viss økning i sporvidden. Dagens Mazda 6 er heller ikke noen liten bil og spesielt stasjonsvognen har godt med plass til både passasjer og bagasje.

Store motor

Ny Mazda 6 på vei - også som hybrid!

Ny Mazda 6 på vei - også som hybrid!

  1. Store bilder
Ny Mazda 6 på vei - også som hybrid!


Designen er vanskelig å si mye om, men fronten vil trolig bli aningen mer aggressiv og panseret forsynt med luftinntak, i alle fall i enkelte versjoner. Største motor blir en V6’er på 3,5-liter og 250 hester fra Ford, men den er trolig først og fremst beregnet på det amerikanske markedet. Mer aktuell her blir en 2,5-liters rekkefirer som også kan kombineres med firehjulsdrift. En MPS-versjon vil i tillegg komme på et litt senere tidspunkt, nærmere bestemt 2009. Dagens MPS topper Mazda 6-utvalget med 260 hestekrefter. Det er usikkert hvor mange hester kommende MPS får.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Litt mindre motorer – og hybriddrift!

I tillegg til disse store motorene, vil det naturligvis også bli tilbudt langt mer overkommelige alternativer. Regn med både diesel- og bensinmotorer fra ca 120 hestekrefter og oppover. I tillegg kommer det trolig en hybridversjon, med motoren fra den amerikanske Ford Fusion (ikke til å forveksles med den europeiske Fusion som er en småbil), men det er usikkert hvorvidt denne kommer til Europa. Noe vi vet, er at alle tre karosserivarianter som finnes i dag også vil bli tilbudt i neste Mazda 6. Det betyr firedørs sedan, femdørs halvkombi og en stasjonsvogn.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Mazda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder