Ny Mazda 6 like om hjørnet

Tidlig i vår viste vi deg bilder av neste generasjon Mazda 6. Men testbilen på bildene var tungt maskert. Disse avslører litt mer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fortsatt er det ikke mulig å se altfor mye av hvordan neste utgave av den japanske mellomklassebilen kommer til å se ut, hvilket er ganske oppsiktsvekkende med tanke på at bilen skal vises for publikum om kun kort tid. Konturene er imidlertid litt tydeligere på disse bildene enn på tidligere gjengivelser. Ikke minst gjelder det fronten som vi nå begynner å ane den avrundede formen på.

Større

Også resten av karosseriet er rundere og mer svulmende. Størrelsen har åpenbart økt ganske markant. Plattformen som brukes er den samme som benyttes til Ford Mondeo og Volvo S80, for å nevne noen, og det innebærer blant annet større akselavstand enn dagens Mazda 6 kan skilte med. Totallengden kommer trolig bare til å vokse om lag tre centimeter, men både høyden og ikke minst bredden øker betydelig sammenglignet med utgående modell.

Store motorer og firehjulsdrift

image: Ny Mazda 6 like om hjørnet

Ny Mazda 6 like om hjørnet

  1. Store bilder
Slik ser vår illustratør for seg neste generasjon Mazda 6
Slik ser vår illustratør for seg neste generasjon Mazda 6 Vis merBilen på bildet har store hjul og to ubeskjedne enderør for å slippe ut eksosen som trolig produseres av en stor 3,5-liters V6’er. Denne motoren havner dog etter alt å dømme ikke i det europeiske modellsortimentet, men det gjør derimot en ny 2,5-liters rekkefirer som sannsynligvis vil gi om lag 180 hestekrefter. Denne motoren vil trolig kunne kombineres med firehjulsdrift.

Ytterpunktene

Firehjulsdrift får også MPS-utgaven som kommer et år eller to etter de mer ordinære modellene. Dagens utgave har 260 hestekrefter, men det er ikke sikkert hvor kraftig den nye blir. Mindre motorer både på bensin- og dieselsiden vil naturligvis være med helt fra starten.

Snart avduket

Den nye mellomklasseren presenteres allerede nå i september på Frankfurt-utstillingen. Til Norge kommer den litt utpå vårparten neste år.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Mazda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!