Ny liten Volkswagen

Billige småbiler blir ikke ordentlig billig i Norge på grunn av avgiftssystemet. Det er synd, for nye Fox er en spennende bil.

Ny liten Volkswagen

  1. Store bilder!


Blant annet er sikkerhetsnivået høyt, ABS-bremser er standard og ESP er tilgjengelig. Det er ikke alt for vanlig blant de aller minste bilene, og siden den deler plattform med den større Poloen vil også det innbygde sikkerheten være hakket bedre enn mange av konkurrentene. Problemet for Fox spesielt for det norske markedet, er at vekten følger på lasset med plattformen fra storebror og at det medfører en avgiftsulempe.

Billig inngangsbillett

Fox er ment som en billig inngangsbillett til Volkswagen-eierskap, og som alle store produsenter har Volkswagen en fantasi om å kunne tilby en bilmodell for alle faser i livet. Tiden med trofaste kunder er nok forbi, men det er i alle fall fornuftig å ha en rimelig bil i sortimentet.

Og det er unge i byene som skal kjøpe Fox som kun leveres i en tredørs utgave i Europa. Med høyt under taket og et baksete som kan reguleres frem og tilbake etter behov, er fleksibiliteten ivaretatt i den lille bilen som med 382 centimeter er på størrelse med Honda Jazz. Storebror Polo er bare 8 centimeter lengre når den dukker opp ferdig ansiktsløftet i slutten av mai. Fox erstatter ikke Lupo, de to småbilene skal selges parallelt.

1,2 og to ganger 1,4


To bensinmotorer fra Polo dukker opp i Fox, en 1,2-liter som yter 55 hestekrefter og en 1,4-liter som yter 75 hestekrefter. Som dieselalternativ er det en tresylindrede 1,4-literen som skal gjøre jobben, sannsynligvis den samme som i Polo. Den yter 70 hestekrefter, og reduksjonen i effekt i forhold til dagens Polo med 75 hestekrefter kan ha sammenheng med at motoren i Fox tilfredsstiller utslippskravene i EU4-standarden.

Den norske importøren har valgt å ikke ta inn Fox til Norge fordi prisen ikke blir lav nok. Istedenfor vil de ha en billig variant av Polo i sine prislister.

Store bilder av Volkswagen Fox.

Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder