Ny "lekkasje": Sportslige Audi S5 klar allerede

Like etter at bildene av A5 lekket ut på nettet, bevisst eller ei, la man også ut bilder av sportsversjonen av den nye kupeen; Audi S5.

At A5 får selskap av en sterkere motorisert og mer sportslig bror, er ikke overraskende. Alle andre Audimodeller, untatt Q7 som fortsatt er ganske ny, finnes i S-utgaver. Så byr trolig heller ikke S5 på noen store overraskelser på andre måter heller. Motoren blir antagelig en 4,2-liters direkteinnsprøytet V8-motor på ca 350 hestekrefter og 440 newtonmeter. Dette er en kjent motor som allerede sitter i A6, A8 og Q7.

Tidlig ute

Det som imidlertid er oppsiktsvekkende er det tidlige tidspunktet for S5s ankomst. Audi har til nå fulgt en strategi hvor det har gått flere år fra den aktuelle modellens lansering til S-versjonen slippes. Så går det gjerne enda et par år, slik at modellen nærmer seg utskiftning, før man lanserer RS-modellen. På denne måten forsøker Audi å holde liv i modellserien litt lenger. Ulempen er at S- og RS-variantene får svært kort levetid og at Audi må klare seg uten konkurrenter til BMW M og Mercedes-Benz AMG i lange tider. Kan dette være et tegn på at Audi er i ferd med å legge om?

Fortsatt diskré

Ny "lekkasje": Sportslige Audi S5 klar allerede

Ny "lekkasje": Sportslige Audi S5 klar allerede

  1. Store bilder
Ny "lekkasje": Sportslige Audi S5 klar allerede


Utvendig skiller S5 seg fra A5 med en litt tøffere styling. Fronten har noe større luftinntak, eksosutslippene har blitt flere og bilen har blitt pyntet med detaljer i krom. Ser man nøye, kan det også se ut som om frontlyktene har fått en stripe med LED-lys helt nederst, slik som i R8. Ellers er S5 en svært diskré bil som ikke burde vekke alt for mye oppmerksomhet. Den samme filosofien er fulgt innvendig hvor kun noen karbondetaljer og et sportsratt virker å skille den fra en A5. Regn også med litt sportsligere seter som standard.

Artikkelen fortsetter under annonsen

S-tronic?

På bildet ser vi at bilen er utstyrt med en manuell sekstrinnskasse, akkurat som i S4 og RS4. Det spekuleres imidlertid i om S5 også vil bli tilbudt med en girkasse av typen halvautomatisk og med navnet S-tronic, muligens med dobbeltkløtsj som hos konsernbroder Volkswagen. En slik løsning har til nå vært umulig å kombinere med langsmontert motor.

S5s offisielle lanseringsdato er satt til 6. mars, men det er uvisst om den vil vises på bilutstillingen i Genève.

  • Store bilder finner du her.
  • Her kan du lese mer om og se bilder av Audi A5.
  • Her finner du mer Audi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder