Ny Landcruiser på plass

Toyota forbindes normalt med praktiske familiebiler til en fornuftig pris. Den nye Landcruiser 100 er sikkert praktisk nok, men billig er den slett ikke. At den faktisk er tilgjengelig i Norge er en aldri så liten overraskelse. Hils på LC100 - offroaderen fra Toyota - med en prislapp rett over 1 million kroner!

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Den nyeste off-roaderen fra Toyota får flere nye tekniske løsninger, og kan levreres med en 4,7-liters V8 bensinmotor med 235 hk eller en 4,2-liters sekssylindret turbodiesel. Turbodieselen yter 205 hk, og har et dreiemoment på hele 450 Nm v/ 1.800 o/min. Du kan lese mer om bilens tekniske løsninger her.

Avgiftsbombe

Med såvidt stort slagvolum er det ingen tvil om at bilen ikke belønnes av det norske avgifts-systemet, den rimeligste utgaven av LC100 TD koster 1.030.000 kroner - det er ikke akkurat en folkelig bil Toyota presenterer på det norske marked.

Så heter da konkurrentene Range Rover HSE, Jeep Grand Cherokee Ltd. I tillegg konkurrerer LC100 med dyrere utgaver av Ford Explorer, Mitsubishi Pajero og Nissan Patrol.

Mer penger - større biler

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Toyota Landcruiser 100 er nesten dobbelt så dyr som lillesøster Landcruiser 90 - som også kan leveres som varebil. Hvorvidt LC100 også kan leveres som varebil er ikke avgjort i skrivende stund, men LC100 er i alle fall levereringsklar i Norge. Toyota-importøren har tydeligvis tatt konsekvensen av at det norske folk har mer penger mellom hendene nå.