Ny Lancer Sport Sedan: Mitsubishi kvikner til

Mitsubishi Motors viser i dag som planlagt for første gang sin helt nye Lancer Sports Sedan. Når den kommer på markedet vil Mitsubishi igjen kunne vise til et mer sammenhengende produktspekter selv om det fortsatt mangler en modell i Golf-klassen.

Ny Lancer Sport Sedan: Mitsubishi kvikner til

Ny Lancer Sport Sedan: Mitsubishi kvikner til

  1. Store bilder!
Ny Lancer Sport Sedan: Mitsubishi kvikner til


Mitsubishi har i noen tid forberedt oss på et mer dynamisk formspråk ved å presentere konseptbiler på diverse bilutstillinger. Nå kommer også dette til uttrykk i en vanlig familiebil.

Erstatter både Galant og Lancer

Det har vært et påtagelig hull i Mitsubishis produktspekter siden Galant forsvant og Lancer var litt uryddig posisjonert som kompakt sedan/stasjonsvogn. Med nye Lancer Sport Sedan blir det mer orden på sakene; nykommeren entrer mellomklassen med aktuelle argumenter for seg. Den går opp en klasse sammenlignet med dagens Lancer. Størrelsen på den nye Lancer-modellen er omtrent som Audi A4. Nøkkelmålene er følgende:

Lengde: 457 cm
Høyde: 149 cm
Bredde: 176 cm
Akselavstand: 263,5 cm

Bilen posisjonerer seg dermed som en relativt kompakt sedan i mellomklassen.

Mange versjoner

Lancer Sports Sedan vil bli lansert i Europa fra 4. kvartal 2007, og vil gradvis bli utvidet til å omfatte en komplett modellrekke i en rekke utstyrsvarianter. Den vil bli delt inn i 4 nivåer når det gjelder drivverk og kunne leveres med 5 forskjellige motorer, inkludert den velkjente toliters common rail dieselmotoren fra VW på 140 HK – 2,0 l , som idag finnes i Grandis Di-D og kommer i Outlander Di-D.

Jetfly-inspirert

Ny Lancer Sport Sedan: Mitsubishi kvikner til


Av det som differensierer den nye designen kan nevnes en ny grill som er inspirert av luftinntaket i et jetfly. Som på konseptene er den karakteristiske logoen med de tre diamantene plassert midt i denne "speilvendte" grillens øverste parti. Designen er et brudd med stilen vi kjenner fra Colt, Grandis og til og med den kommende, nye Outlander, og den henter mer sin inspirasjon fra merkets amerikanske modeller.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye modellen vil først bli vist for publikum i Nord-Amerika i anledning bilutstillingen i Detroit i januar.

  • Store bilder finner du her
  • Her finner du mer Mitsubishi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder