Ny kupé fra Peugeot?

Peugeots lekre kupékonsept kan vise seg å bli virkelighet.

Publisert
Sist oppdatert
Peugeot har vært modige med pennen de siste årene, og vi ser ingen grunn til at denne bilen i en modifisert versjon ikke skulle ses verdig for produksjon.


Det var på bilutstillingen i Frankfurt i september i år at Peugeot viste det særdeles spenstige kupékonseptet 308 RC Z. Som navnet indikerer har man basert seg på den nye kompaktklassebilen 308 og laget en langt sportsligere versjonen av denne. Nå kan det vise seg at forhåpningene om at konseptbilen skulle nå produksjon blir oppfylt.

Rykter

Ny kupé fra Peugeot?

Ny kupé fra Peugeot?

 1. Store bilder
Ny kupé fra Peugeot?
Ny kupé fra Peugeot?


I alle fall florerer ryktene på nettet. Blant spekulantene er nederlandske Autoweek som henviser til franske medier som mener å vite at den Audi TT-lignende franskmannen er planlagt for produksjon.

Grunnlag

Så helt urealistisk virker det heller ikke. For det første har man den tekniske basisen i 308, motoren som satt i konseptbilen var spesifisert og eksisterer i dag i litt mildere versjoner, og Peugeot har i tillegg gode kupétradisjoner med 406 og 407.

Designen var heller ikke helt i det blå. Peugeot har vært modige med pennen de siste årene, og vi ser ingen grunn til at denne bilen i en modifisert versjon ikke skulle ses verdig for produksjon. Den kurvede bakruten tror vi nok imidlertid ikke du skal regne med å se på en eventuell produksjonsvariant. Så kraftig buet som den er, er den svært krevende rent byggteknisk.

Sprek motor

Motoren som satt i konseptbilen var den 1,6 liter store turbomaskinen som franskmennene har utviklet i samarbeid med BMW. For anledningen ga den 218 hestekrefter og 280 newtonmeter. 0-100 skulle gå på syv blank og forbruket var oppgitt til moderate 0,67 liter per mil. Girkassen i konseptbilen var også ny.

Fremtid

Når man eventuelt ville kunne se en realisering av denne konseptbilen, er svært usikkert. Men det virker åpenbart at man ennå er tidlig i en mulig utviklingspross, så tålmodighetsmøringen må nok pågå enda en stund til.

 • Store bilder finner du her.
 • Her finner du mer Peugeot-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer