Ny kåring: Årets Bil 2013

Det er ikke bare i Europa det kåres Årets Bil. Nå er også World Car 2013 kåret.

Fire pokaler stod klare for å deles ut. Nå har hver og en fått en eier.
Fire pokaler stod klare for å deles ut. Nå har hver og en fått en eier. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under bilmessen i Geneve ble VW Golf kåret til Årets Bil 2013 av den europeiske juryen for Årets Bil.

I disse dager pågår bilmessen i New York, hvor vi var tildede. Der har organisasjonen som kaller seg World Car of the Year offentliggjort sine vinnere, i fire forskjellige klasser.

Flere av disse er sammenfallende med våre valg.

World Car of the Year 2013

Walter deSilva tar imot trofeet for Wolrd Car of the Year 2013.
Walter deSilva tar imot trofeet for Wolrd Car of the Year 2013. Vis merVinneren i denne klassen ble som sagt nye VW Golf. Begrunnelsen fra juryen er at bilen på ny setter en helt ny standard i klassen, og likhetstrekkene for begrunnelsen er svært sammenfallende med den europeiske juryens begrunnelser. Den sammenfaller også med vår bedømning av bilen etter flere tester og prøvekjøringer. Vi ga blant annet bilen terningkast seks her på DinSide. Den nye Golf er den syvende i rekken siden 1974, da den kom på markedet.

World Performance Car 2013

Sjefen for Porsche Cars North America, Detlev von Platen, jubler her over tittelen.
Sjefen for Porsche Cars North America, Detlev von Platen, jubler her over tittelen. Vis merHer var det kombinasjonen Porsche Cayman og Boxster som trakk det lengste strået. Dette gjorde de i konkurranse med blant annet Toyota GT86/Subaru BRZ og Ferrari F12 Berlinetta. Fra juryen kommer begrunnelsen om at det på forhånd ble stilt store krav til en ny Cayman og Boxster, og at disse ble innfridd langt over forventningene. Dette kan vi i DinSide Motor skrive under på til fulle, for vi ga også Cayman terningkast 6, og har berømt den for å være den beste sportsbilen du kan kjøpe for den sum penger Porsche forlanger for bilen.

World Green Car of the Year 2013

Fra Teslas kommunikasjonsavdeling tok Katrina Schira og Sarah Meron imot prisen.
Fra Teslas kommunikasjonsavdeling tok Katrina Schira og Sarah Meron imot prisen. Vis merVolvo hadde lenge et håp om å få tittelen for Årets miljøbil 2013 med Volvo V60 Plug-In Hybrid, og var med helt til finalen. Der kom den til kort, for tittelen gikk til Tesla Model S. Også Renault Zoe, en avart av Nissan Leaf hadde også kloret seg frem til finalen, men det var altså Model S som trakk det lengste strået. Juryen begrunnet dette blant annet med at Tesla S er en ekte high-end fullverdig bil, i tillegg til at den har morgendagens drivlinje. Her på DinSide har vi sagt foreløpig takket nei til alle prøvekjøringer, og ønsker først å gjøre noe på bilen når vi kan få den inn for en fullverdig test. Den skal blant annet inneholde komplett test av forbruk, ladetider, og rekkevidde. Dette har Tesla foreløpig ikke kunnet gi oss.

World Car Design if the Year 2013

Jaguar F-Type vant tittlen Årets bildesign 2013.
Jaguar F-Type vant tittlen Årets bildesign 2013. Vis merÅ designe en bil handler om industridesign på høyt nivå, og overgår bare det som handler om utseende. Årets designpris gikk til Jaguar F-Type. For å kunne gi en bil tittelen Årets Design har juryen trukket inn ytterligere eksperter i panelet, som har mer greie på design enn på bil.
Ian Callum, som har designet F-Type, forteller at nettopp F-Type har vært et av hans største hjertebarn siden han begynte å jobbe for Jaguar.