Ny Jeep-patriot priset og klar

Jeep Patriot er en konservativ Jeep-modell i folkeSUV-segmentet. Prisene begynner på 340.000 kroner.

Jeep Patriot er en helt ny modell fra en av de mest tradisjonsrike terrengkjøretøyprodusentene i verden. Rent teknisk bygger den på Jeep Compass, en mer urban og annerledes folkeSUV. Patriot er akkurat like stor, men langt mer konservativ i fremtoningen. Der Compass er vågal og utradisjonell i linjeføring, har Patriot en langt mer firkantet og nedtonet typisk Jeep-design. Interiøret er imidlertid i all hovedsak det samme, noe som ikke er udelt positivt med tanke på at Compass har fått ganske hard medfart for den manglende kvalitetsfølelsen.

Motor fra Volkswagen

Ny Jeep-patriot priset og klar

Ny Jeep-patriot priset og klar

  1. Store bilder
Ny Jeep-patriot priset og klar


Fremdriften ivaretas av den velbrukte og etter hvert svært så utbredte 2,0 liter store dieselmotoren fra Volkswagen med 140 hestekrefter og 310 newtonmeter. Denne sitter også i Compass hvor den gjør en brukbar innsats, og det er ingen grunn til å forvente noe annet resultat i Patriot. Girkassen er manuell og sekstrinns. 0-100 er ikke oppgitt, men i nevnte tvillingbror går øvelsen unna på 11 sekunder. Forbruket på blandet kjøring er oppgitt til 0,67 liter per mil.

Ikke vaskekte offroad

Også firehjulsdriftssystemet er det samme som i Compass. Det betyr mulighet for å sperre midtdifferensialen, men ingen lavgirserie. I USA selges det imidlertid en mer terrengtilpasset variant av Patriot som har dette i tillegg til en røffere eksteriør stylingpakke. Selv om europeiske Patriot ikke kan leveres med dette, regner vi med at terrengegenskapene i vanlige Patriot er mer enn gode nok for alle unntatt de ekte offroad-entusiastene.

Fra 340.000

Prisene begynner på 340.000 kroner. For 40.000 ekstra får du blant annet skinnseter, navigasjon og elektrisk soltak med på kjøpet. ESP er standard uansett. Jeep Patriot er allerede å finne hos norske forhandlere.

  • Stor bilder finner du her.
  • Mer om Patriot kan du lese her.
  • Her finner du mer Jeep-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder