Ny Jeep-patriot priset og klar

Jeep Patriot er en konservativ Jeep-modell i folkeSUV-segmentet. Prisene begynner på 340.000 kroner.

Jeep Patriot er en helt ny modell fra en av de mest tradisjonsrike terrengkjøretøyprodusentene i verden. Rent teknisk bygger den på Jeep Compass, en mer urban og annerledes folkeSUV. Patriot er akkurat like stor, men langt mer konservativ i fremtoningen. Der Compass er vågal og utradisjonell i linjeføring, har Patriot en langt mer firkantet og nedtonet typisk Jeep-design. Interiøret er imidlertid i all hovedsak det samme, noe som ikke er udelt positivt med tanke på at Compass har fått ganske hard medfart for den manglende kvalitetsfølelsen.

Motor fra Volkswagen

Ny Jeep-patriot priset og klar

Ny Jeep-patriot priset og klar

  1. Store bilder
Ny Jeep-patriot priset og klar


Fremdriften ivaretas av den velbrukte og etter hvert svært så utbredte 2,0 liter store dieselmotoren fra Volkswagen med 140 hestekrefter og 310 newtonmeter. Denne sitter også i Compass hvor den gjør en brukbar innsats, og det er ingen grunn til å forvente noe annet resultat i Patriot. Girkassen er manuell og sekstrinns. 0-100 er ikke oppgitt, men i nevnte tvillingbror går øvelsen unna på 11 sekunder. Forbruket på blandet kjøring er oppgitt til 0,67 liter per mil.

Ikke vaskekte offroad

Også firehjulsdriftssystemet er det samme som i Compass. Det betyr mulighet for å sperre midtdifferensialen, men ingen lavgirserie. I USA selges det imidlertid en mer terrengtilpasset variant av Patriot som har dette i tillegg til en røffere eksteriør stylingpakke. Selv om europeiske Patriot ikke kan leveres med dette, regner vi med at terrengegenskapene i vanlige Patriot er mer enn gode nok for alle unntatt de ekte offroad-entusiastene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra 340.000

Prisene begynner på 340.000 kroner. For 40.000 ekstra får du blant annet skinnseter, navigasjon og elektrisk soltak med på kjøpet. ESP er standard uansett. Jeep Patriot er allerede å finne hos norske forhandlere.

  • Stor bilder finner du her.
  • Mer om Patriot kan du lese her.
  • Her finner du mer Jeep-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder