Ny James Bond-bil: Aston Martin DB10

I 50 år har Aston Martin vært James Bonds oftest foretrukne bilmerke. Det må feires.

<b>NY STIL:</b> Silhuetten kan minne om dagens sportsbiler fra Aston Martin, men designen er et brudd med stilen vi kjenner fra de fleste Aston-modeller i dag. DB10 er laget spesielt for den kommende James Bond-filmen - <em>Spectre.</em> Foto: ASTON MARTIN LAGONDA
NY STIL: Silhuetten kan minne om dagens sportsbiler fra Aston Martin, men designen er et brudd med stilen vi kjenner fra de fleste Aston-modeller i dag. DB10 er laget spesielt for den kommende James Bond-filmen - Spectre. Foto: ASTON MARTIN LAGONDA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med produsentene bak James Bond-filmene, viste Aston Martin nylig frem denne nye og oppsiktsvekkende modellen, som har fått navnet DB10.

DB10 er et navn vi har ventet på en stund - vi spekulerte omkring det våren 2012, men da var det nye Vanquish som var i emning.

Et vanlig syn vil den imidlertid ikke bli.

Kun 10 eksemplarer!

Aston Martin DB10 er blitt utviklet spesielt for neste James Bond-film, der den vil være Daniel Craigs teknologi-partner. Dette er jo blitt tradisjon og det hele begynte i 1964 med det som er blitt regnet som verdens mest berømte bil.

DB10 skal produseres i kun ti eksemplarer og har som oppgave å vise i hvilken retning designerne ser for seg at Aston Martin-stilen vil bevege seg fremover.

Det var i grunnen på tide det kom en endring, selv om det har vært bred enighet om at Aston Martin har hatt noe av det mest vellykkede innen design i bilverdenen i nyere tid.

Les mer om Aston Martin på Dinside!

Bryter med historien

Marek Reichman er designsjef hos Aston Martin har kommet frem til formspråket vi ser her i samarbeid med Bond-regissør Sam Mendes. Linjeføringen har den generelle fasongen til dagens V8 Vantage og V12 Vantage, men detaljutformingen er vesentlig annerledes og utgjør et klart brudd med den berømte Aston-stilen fra de siste 20 årene.

SER FREMOVER: Nye Aston Martin DB 10 Foto: ASTON MARTIN
DETALJ, FRONT: Fornyet neseparti Foto: ASTON MARTIN LAGONDA
DETALJ, KUPE: Cola-flaske-inspirert? Foto: ASTON MARTIN LAGONDA
DETALJ: HEKK: Fravær av overheng bak. Foto: ASTON MARTIN LAGONDA


Mandatet designavdelingen har fått har vært å skape den «ultimate bilen for verdens mest berømte spion». Det er vel og bra, men vi for vår del hadde foretrukket å få vite mer om hva som bor under skallet i den nye Bond-bilen.

Feirer 50-års jubileum

Der vil vi måtte smøre oss med tålmodighet en stund til, dessverre. Den kommende James Bond-filmen, Spectre, lanseres først 6. november 2015. Hvorfor bilen vises allerede nå, forklarer toppsjefen i Aston, Andy Palmer i pressemeldingen:

- Det forekom oss passende å avsløre denne fantastiske nye sportsbilen samme året som vi feirer 50 år med samarbeid med 007.

Dette er altså en jubileumsbil, på samme måte som denne skapningen som ble produsert i anledning merket Aston Martins 100-årsjubileum i fjor.

Lagonda-luksus lansert

Det skjer mye hos Aston Martin om dagen og som bonus kan vi denne gangen presentere ganske ferske og offisielle bilder av den nye luksusbilen fra den britiske produsenten: Lagonda Taraf. Den er det ferdige resultatet av den utviklingen av et nytt Lagonda-produkt vi omtalte her tidligere i år. Bedøm selv:

SUPERLUKSUS: Lagonda Taraf blir her avduket i Dubai tidligere denne måneden. Foto: ASTON MARTIN LAGONDA
SUPERLUKSUS: Lagonda Taraf blir her avduket i Dubai tidligere denne måneden. Foto: ASTON MARTIN LAGONDA Vis mer


ROLLS_ROYCE-KONKURRENT: Nye Lagonda Taraf Foto: ASTON MARTIN LAGONDA
ROLLS_ROYCE-KONKURRENT: Nye Lagonda Taraf Foto: ASTON MARTIN LAGONDA Vis mer


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!