Ny Jaguar XK avslørt

Bilen ble "funnet" i Cape Town i Sør-Afrika, og som dere kan se er den svært lik ALC (Advanced Lightweight Concept) som ble vist i Detroit på begynnelsen av året.

Ny Jaguar XK avslørt

Ny Jaguar XK avslørt

  1. Store bilder av Jaguar XK8
Ny Jaguar XK avslørt
Ny Jaguar XK avslørt


Dette ser ut som en fin bil, og den har fått mange av de samme linjene som de nye Aston Martin-modellene (DB9 og V8 Vantage) har. Den har også, som vi trodde, mange likhetstrekk med ALC som ble vist i Detroit. Hvis ALC-navnet, hvor L står for Lightweight, ikke bare er tull, vil også ny XK ha vært igjennom en slankekur før den blir lansert på markedet. Det vil gjøre godt for ytelsene.

Basis er XJ

Plattformen skal være den samme som brukes på XJ, men for å passe til en mer sportslig bil vil akselavstanden være kortere. Videre blir det tre motorer denne gangen. Innstegsmodellen blir en V8 med 3,5-liters slagvolum og 255 hestekrefter. Videre i programmet finner vi en 4,2-liter med 300 hestekrefter, og på topp kommer en kompressorladet motor med 400 hestekrefter. Alle disse motorene finnes også i XJ. Samtlige motorer vil antagelig også bli koblet til sekstrinns automatgirkasser. De som sikler etter en V12 må nok pense over mot Aston Martin.

2006

Nåværende Jaguar XK8 vil holde koken en stund til. Den nye modellen vil vises i Frankfurt til høsten, både som kabriolet og kupé, og leveringer vil starte tidlig i 2006. Kompressormotoren kommer litt senere enn resten av utvalget og vil være tilgjengelig fra høsten 2006.

Unike bilder av ny Jaguar XK8 finner du her.

Mer om konseptbilen ALC finner du her.

Her finner du mer Jaguar-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Spionbilder