Ny Impreza med diesel

Det ser ut til at Subaru vil gjøre store forandringer på neste Impreza. Det kan til og med hende at de bytter ut navnet.

Spionbildene av nye Impreza er på plass, og mye tyder på at Subaru går vekk fra sedan/stasjonsvogn, og over til kombikupé. Vi regner selvsagt med at den blir femdørs og at hovedkonkurrentene blir veletablerte kompaktklassebiler som VW Golf og kommende Toyota Auris.

Det gamle sedanutseende forsvinner til og med på WRX-varianten. Bilen på bildet er enten en turbodiesel, eller en WRX med turbomotor og bensin på tanken.

I går kunne dere lese om den nye dieselmotoren som Subaru lanserer i Geneve nå i mars, og det er mye som tyder på at den motoren også vil bli plassert i ny Impreza. Det går også rykter om at Impreza-navnet skal byttes ut.

Ny Impreza med diesel

Ny Impreza med diesel

  1. Store bilder


En annen motornyhet er at den siste 2,5-literen som har vært plassert i WRX og WRX Sti skal få mer effekt. Den yter nå 230 hestekrefter i WRX og 280 hestekrefter i WRX Sti. Den nye skal muligens få 330 hestekrefter i den nye bilen. Firehjulsdrift blir nok fortsatt et varemerke for Subaru, og vi håper at Subaru også får på plass elektronisk stabilitetsprogram (ESP).

Vi regner med en lansering på bilutstillingen i New York i april og at bilen nærmer seg Norge mot slutten av året.

Store spionbilder av Impreza finner du her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer om den nye dieselmotoren finner du her.