Ny importør: Roverfloken i Norge er løst

Etter et halvt års tid med usikkerhet er Rover-floken i Norge løst. Ny importør er Britisk Bilimport, som er knyttet til Subaru-importør Autoindustri as.

Og det var nettopp Autoindustri som hadde agenturet på Rover før BMW Norge tok over agenturet da BMW-konsernet overtok Rover. Men selv om det er Subaru-importørens nystartede søsterselskap Britisk Bilimport as som overtar agenturet for Rover personbiler, blir det i første rekke fortsatt BMW-forhandlere som vil selge Rover personbiler. De norske BMW-forhandlerene sitter nemlig på kontrakter om å forhandle Rover, og disse avtalene er det 2 års oppsigelsesfrist på.

Det er imidlertid på det rene at enkelte Subaru-forhandlere også er interessert i å begynne salget av Rover personbiler.

Men hvem får Land Rover/Range Rover?

Det er nå en uke siden Ford offisielt tok over Land Rover/Range Rover, men det er ikke avklart hvilken norsk importør som skal ta inn disse bilene. Men forholdet der er forsåvidt det samme, de BMW-forhanldere som ønsker å fortsette å selge Land Rover/Range Rover kan fortsette å gjøre dette i 2 år til selv om forhandlerkontrakten skulle sies opp i morge. En avklaring om import av Land Rover/Range Rover til Norge ventes imidlertid svært raskt, sa Franz Sauter, administrerende direktør i BMW Norge, på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Prisene på Rover personbiler blir på kort sikt uendret, påpekte administrerende direktør Kåre Foss i Autoindustri as på den samme pressekonferansen. Autoindustri har forøvrig tatt over alle rover personbiler og en del teknisk utstyr fra BMW Norge for 40 millioner kroner, og venter å ha etablert et komplett norsk delelager i løpet av 1 - 3 måneder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spennede nytt fra Rover

Ny importør: Roverfloken i Norge er løst


  Til stede på pressekonferansen var også Martin James fra Rover, som blant annet kunne fortelle DinSide at Rover 25 og 45 er tilgjengelige med trinnløs girkasse (CVT) på 1,8-liters motorene. Denne motoren er av avgiftsmessige årsaker ikke tatt hjem til Norge, men nytt for neste år er at denne girkassen blir tilgjengelig også på 1,6-liters motorene.

  Vår kommentar

  DinSide har ventet med tester av ansiktsløftede Rover 25 og Rover 45 (du kan lese mer om oppgraderingene på denne lenken), til importør- og forhandlersituasjonen var avklart. Nå skal vi imidelrtid kaste oss over Rover 25 og 45 med lupe.

  Subaru-importør Autoindustri fremstår nemlig som en seriøs organisasjon med solide bransjefolk i ryggen, og forsikringene som har kommet fra Rover gjør at vi igjen ikke har noen problemer med å anbefale våre brukere å kjøpe disse bilene.

  Siste nytt om Rover

  Rover 75 stasjonsvogn under utvikling -- se bildene!
  Ikke salg av Rover til Alchemy
  Ny motor: V6 i Freelander