Nye Ibiza
Nye IbizaVis mer

Ny Ibiza og Cordoba

Til høsten kommer to nye generasjoner fra spanske Seat: både Ibiza og Cordoba kommer med nytt design, oppgradert utstyrsnivå og endret motorrekke.

De nye modellene er ventet å komme i salg i Norge i månedsskifte oktober/november i år. Til Norge blir Ibiza tilgjengelig med fem forskjellige motorer, og Cordoba med tre forskjellige motorer: alle bensindrevne. Prisene på de nye generasjonene Ibiza og Cordoba er ikke avklart ennå.

Endringer på eksteriør og interiør

Både Ibiza og Cordoba har gjennomgått en del utseendemessige endringer -- både hva gjelder eksteriør og interiør. Begge har ny radiatorgrill og panser, større frontlyskastere, og innebygde tåkelys og større luftinntak i fremre støtfanger. Også på interiørsiden har de to modellene fått gjennomgå betraktelige endringer, og fremstår med blant annet nytt ratt, nytt instrumentpanel, ny gearspake, nye seter og nye dørkledninger.

Ibiza

Fra produsenten under Spanias sol er nye Ibiza tilgjengelig med hele 11 motorvarianter. Til Norge importeres den imidlertid med 5 motoralternativer, noe som skulle gi fremtidige Seat-kunder et brukbart utvalg likevel. Største motor i Ibiza blir en ny 1,8-liters, 4-sylindret turbo-motor med 156 hestekrefter. Dette blir den sterkeste Ibiza noensinne. Foruten denne kommer Ibiza med en 1,0-liter på 50 hestekrefter, to 1,4-litere med 60 og 75 hester, og en 1,6-liter med 100 hestekrefter. Ibiza er tilgjengelig som 3-dørs og som 5-dørs.

Nye Cordoba Vis mer

Cordoba

Til Norge kommer den nye generasjonen Cordoba med tre utvalgte motorvarianter, av de seks som opprinnelig er tilgjengelig fra produsenten. I Norge blir den største Cordoba en 1,6-liters motor med 100 hestekrefter -- den samme som også kommer i Ibiza. I tillegg kommer den med de samme to 1,4.literne som også sitter i nye Ibiza: en med 60 hestekrefter og en med 75 hester. Cordoba selges som 2-dørs og 4-dørs sedan, i tillegg til Cordoba Vario som er stasjonsvogn-utgaven.