Ny Hyundai i30 til jul?

En ny klassestandard kan bli skapt i Golf-klassen - av Hyundai.

Selv om den velkjente Golf-klassen enda ikke har mistet sitt navn, så var det mange som fikk seg en overraskelse i 2007, da Kia lanserte Ceed for første gang. Det ble etter hvert også klart at Hyundai skulle komme med tilsvarende, og i30 entret markedet. Merkene tilhører som kjent samme konsern. Du kan derimot glemme alt du mener og tror om koreanske biler. Både Hyundai i30 og Kia Ceed designes i Rüsselsheim i Tyskland, og er produserrt for det europeiske markedet. Dette tydeliggjorde seg spesielt entydig positivt da Kia Ceed kom på markedet fra den nye fabrikken i Slovakia første gang.

Testet: i40 SW utfordrer konkurrentene

Ny generasjon

Nå er det dags for fornying, og Hyundai sender oss en skisse som viser hva vi har i vente. En ting er at selskapet virkelig tok et stort steg i riktig retning da Ceed og i30 kom. Men de har bare fortsatt, og siste bil ut fra konsernet, i40, er en bil som virkelig bør skape bukseskjelv hos konkurrentene. Ikke bare er det tekniske på plass, men de har også lempet bilene så full det er mulig å få dem med utstyr. Og det til en pris som bør få konkurrentene til å gråte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Duell: Hyundai mot Toyota

Diesel og bensin

Slik har vi store grunner til å tro at det blir med i30 også, når den kommer. Vi vet lite om eventuelt nye motoriseringer, men se ikke bort fra at den blant annet kan bli å få med den samme motoren som vi har prøvd i i40. Det er en fin 1,7 liters CRDi som yter 136 hk. Da kan du også få den med automatgir med hendler bak rattet, til den som tror han kan gire bedre enn bilen selv. I tillegg vil vi nok få se noen mindre versjoner både av diesel og bensinmotorer.

Halv pris på service hos Kia

Snart på plass

Hyundai i30 blir første gang vist under bilmessen i Frankfurt i september. Til Norge er bilen ment å komme brått og plutselig, noe som betyr rett etter nyttår. Priser er det for tidlig å si noe om, men trenden med å gi konkurrentene buksevann kan absolutt fortsette, blant annet med de nevnte utstyrspakkene. Når bilen kommer som Kia Ceed vet vi foreløpig ingen ting om. Til sommeren kanskje?