Ny Honda Jazz vises - på japansk

Honda Jazz er en annerledes og smart småbil. Neste år komme den i ny utgave. Her er den japanske varianten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den japanske versjonen ved navn Fit kommer nemlig i salg i disse dager, omlag et år før den europeiske utgaven slippes. Forskjellene er imidlertid ikke større enn at Fit gir et godt inntrykk av hvordan Jazz kommer til å se ut, og hva slags type bil den nye blir.

Romslig

Nåværende Jazz er nemlig en krysning mellom en småbil og en mini-fleksibil. Den rause høyden og gode plassutnyttelsen er medvirkende i så måte og gjør at Jazz har gode plassforhold til tross for den korte totallengden på 384,5 centimeter.

Større

image: Ny Honda Jazz vises - på japansk

Ny Honda Jazz vises - på japansk

  1. Store bilder


Fit ser ut til å følge i akkurat samme sporet. Riktignok har den blitt noe større, men det er fortsatt snakk om en ganske kort og høybygd småbil. At det fremre passasjersetet kan roteres (ekstrautstyr) understreker det fleksible preget. Akselavstand og sporvidden har økt, til fordel for både baksetepassasjerer og ikke minst kjøreegenskapene.

Flere motorer

I motsetning til nåværende Jazz vil neste generasjon bli tilgjengelig med flere motoralternativer. Japanske Fit kommer med en 1,3-liter og en 1,5-liter, begge bensindrevne, men det er ikke disse som kommer til å sitte i europeiske Jazz. I stedet snakker vi trolig om et par andre små bensinmotorer og muligens også en dieselmaskin. Ryktene forteller i tillegg om en hybridversjon, men denne må vi nok vente litt ekstra på.

Honda Jazz er ventet hit til Europa mot slutten av 2008.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Honda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder