Ny Honda CR-V til våren

Honda CR-V var Norges mestselgende soft-roader, det er den ikke lengre. Sammenliknet med konkurransen har den blitt for gammel.

Ny Honda CR-V til våren
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Honda CR-V markerte noe nytt og spennende da den kom på markedet i 1995. Da utmerket den seg med et friskt design, firehjulsdrift og god plass til en rimelig penge. Men så kom konkurrentene – og spesielt Toyota med dagens Rav4 har voldet problemer for Honda.

Variable ventiltider – i-VTEC

Foreløpig er det ikke så mye som er sluppet om den nye modellen. Det er likevel klart at den vil bli utstyrt med en helt ny to-liters i-VTEC motor med 150 hester og 192 Nm dreiemoment – tilstrekkelig til at CR-V skal greie spurten fra 0 til 100 kilometer i timen på under ti sekunder. Honda fremhever dessuten at motoren skal ha langt bedre drivstofføkonomi enn dagens CR-V motorer. Noen forbrukstall er imidlertid ikke sluppet.

Fortsatt firehjulsdrift

Ny Honda CR-V til våren

Firehjulsdriften er beholdt, og teknikken den samme som sitter i dagens bil. Den er imidlertid oppgradert noe. Det betyr at CR-V får et firehjulstrekk som ved normal kjøring overfører kreftene til forhjulene. En hydraulisk pumpe vil imidlertid sørge for at kreftene også overføres til bakhjulene dersom veggrepet er i ferd med å svikte. Vi snakker med andre ord om et firehjulsdriftssystem som utelukkende er kreert for å øke fremkommeligheten. Derfor reagerer vi også litt på bildene av bilen, der eksosanlegget henger helt ubesyttet under bilen. Det vil med andre ord være det første som slår nedi dersom du bruker noe av bilens påståtte potensiale. Resultatet kan bli dyre reparasjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sidehengslet bakdør

Ny Honda CR-V til våren

Interiøret i CR-V er også endret. Blant annet har man mulighet til å flytte baksetet frem og tilbake alt ettersom man prioriterer plass til bagasje eller personer. Honda CR-V vil i tillegg få en todelt bakdør, hvor man kan velge å bare åpne vinduet eller hele bakdøren. En ulempe er det at bakdøren er sidehengslet. Da trenger du nemlig mye plass for å åpne døren. Vi hadde foretrukket CR-V med topphengslet bakdør.

Prisene på CR-V er ikke klare. Men det er ikke store håpet om at de vil greie å presse prisen under 300.000 kroner. Honda CR-V kommer til våren.

  • Her finner du flere nyheter om Honda

  • Her finner du våre tester av Honda