Ny Honda Civic presentert

Påskeutstillingen i New York viser nyheter også for Europa.

<b>Sportslig:</b> Neste generasjon Honda Civic vil bli mer sportslig enn dagens.  Foto: Honda
Sportslig: Neste generasjon Honda Civic vil bli mer sportslig enn dagens. Foto: Honda Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens Honda Civic er den niende i generasjonsrekken, og begynner å dra på årene. Bilen ble første gang vist på bilutstillingen i Detroit i 2011, og kom på markedet senere samme år.

Nå er det snart på tide med en arvtaker, og Honda viser nå frem en konseptbil som forteller hva vi har i vente.

Civic Tourer mot Skoda Octavia stassjonsvogn

Anno 2018

Selv om konseptet vises allerede nå, under bilutstillingen i New York, så omtales den i USA som en 2018-modell. Dette gjør det vanskelig å estimere når bilen kommer til Norge, for amerikanerne er hissige på grøten når det gjelder å fremdatere bilmodeller.

Civics største konkurrent

Tidligere generasjoner av Honda Civic har vært kjent for sine kjøreegenskaper og at de byr på mye kjøreglede. Dette lover Honda nå at de skal hente frem igjen, og levere enda mer av på den neste generasjonen.

Den nye Honda Civic skal produseres i Swindon, i England.

Se flere bilder av nye Civic:

Sportslig: Neste generasjon Honda Civic vil bli mer sportslig enn dagens. Foto: Honda
Fire versjoner: Nye Civic kommer som kupé, hatch-back, sedan og stasjonsvogn. Foto: Honda
Frekkas: Kupé-utgaven av nye Civic er en skikkelig frekkas.Det gjenstår å se hvordan den endelige versjonen blir. Foto: Honda
Foto: Newspress
Foto: Newspress
Foto: Newspress
Foto: Newspress
Foto: Newspress


3 og 5 dører

Bilen som nå vises er en tredørs kupé, men tradisjonen tro kommer den også som femdørs hatchback, og deretter som stasjonsvogn. I enkelte markeder skal den også selges som firedørs sedan. Honda bekrefter også at den skal komme som en Type R, Hondas heftigste utgave av kjøremaskinen.

Det merkelige er at Honda nå viser konseptversjonen av en kommende Civic før de engang har rukket å lansere alle utgaver av den eksisterende.

Allerede for et år siden var vi i Japan og testet Type R av den eksisterende Civic, og nettopp denne har ikke engang rukket å komme på markedet enda. For Type R av eksisterende versjon ble først avduket i ferdig utgave på bilutstillingen i Frankfurt nå i mars i år, selv om vi allerede testet den for et år siden. Samme uke som den ble avduket i Frankfurt, så vi den også i kamuflert tilstand ute på veiene i Tyskland.

Honda sier foreløpig ingen ting om motorisering eller drivlinje for øvrig. Det eneste de forteller er at den nye generasjonen også vil bli levert med deres Earth Dream Technology motorer i USA også. Dette betyr VTEC-motorer med turboteknologi. Foreløpig har vi ikke hørt noe om at den også kommer som hybrid.

Utover dette er Honda ordknappe om den nye konseptbilen, annet enn at den skal være en ganske ferdig utgave av den tiende generasjonen Civic.