Det er en kombikupé som blir aktuell her i Norge Foto: Honda
Det er en kombikupé som blir aktuell her i Norge Foto: Honda Vis mer

Ny Honda Civic på vei

En ny Honda Civic er sårt tiltrengt for Honda. Her er de første bildene som hinter om hvordan den blir.

Publisert
Sist oppdatert

Bilen på bildene er riktignok en konseptbil, og det dreier seg om den amerikanske varianten. Men produksjonsversjonen kommer i salg allerede til våren i USA, og konseptbilen ligger nok svært tett opptil den ferdige utgaven. Trolig skiller det bare mindre detaljer.

Konseptbilen vises i to versjoner, som kupé og sedan. I Europa er det kombikupé som gjelder. Denne vil få en litt annerledes design, men vil likevel ha klare likhetstrekk med den amerikanske utgaven, og dermed også de to konseptbilene. Ut fra dette å dømme, blir det neppe like store endringer på neste generasjons Civic som det var på dagens utgave da den ble lansert sent i 2005.

Hybrid

Honda lover at neste Civic skal bli enda gjerrigere, og spenningen knytter seg nok spesielt til hybridutgaven. Denne får i følge Honda selv litium-ionbatterier, noe som burde muliggjøre mer effekt og bedre batterikapasitet. Her ligger Honda i dag klart bak Toyota, til tross for at Honda etter hvert har ganske lang erfaring med hybridbiler. Det blir spennende å se om man virkelig klarer å utfordre Prius for alvor.

Les test av hybriden Honda Insight her.Diesel

På det europeiske og norske markedet, er nok et par dieselvarianter vel så viktig for salget. Vi regner med at det kommer en mindre og svakere variant i tillegg til dagens 2,2-liter. Det vil i hvert fall være viktig om man skal få i gang salget i Norge som har vært svært lavt den siste tiden.

Vises trolig i år

Den amerikanske versjonen kommer som nevnt i salg om få måneder. Den europeiske utgaven bør være på plass innen neste år. Vi tipper man viser frem et konsept eller en produksjonsversjon på en av de to store bilutstillingene i Europa i år, nemlig Genève-utstillingen i mars eller Frankfurt i september.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer