Ny Honda Accord knipset

Neste generasjon Honda Accord er ikke så langt unna. Her er noen av de første spionbildene av den europeiske versjonen.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere publisert noen bilder av denne amerikanske varianten av Honda Accord, men her er altså den utgaven som til syvende og sist kommer til å ende opp også på norske veier. Maskeringen dekker både front og hekk, men bildene fra samarbeidspartner Automedia avslører likevel en del av hvordan neste generasjon blir seendes ut.

Tøffere

Størrelsen kommer trolig til å øke og utstrålingen blir enda sportsligere enn på dagens utgave. Konseptbilen som ble vist på Frankfurt-utstillingen støtter dette. Regn med at Honda kommer til å gi alt for igjen å fremstå som en av de sportsligste og mest ungdommelige i klassen.

Mer krefter

Ny Honda Accord knipset

Ny Honda Accord knipset

 1. Store bilder
Ny Honda Accord knipset
Accord Tourer Concept
Accord Tourer Concept Vis mer


På den tekniske siden rapporterer Automedia om en oppgradert utgave av dagens 2,4-liter. Denne vil trolig yte 20-30 hester mer enn de 190 som finnes i den store rekkefireren i dag. Forbruket bør også senkes dersom Honda ikke skal bli utkonkurrert på dette området av gjerrige konkurrenter.

Mindre bensin og fin diesel

Vi regner også med at nåværende 2,0-liter kommer til å bli videreført, muligens i en oppdatert versjon. Den mest populære kraftkilden i Norge blir trolig den 2,2 liter store dieselmotoren som i dagens Accord yter 140 hestekrefter.

Turbotopp og firehjulsdrift

Som en toppversjon ryktes det at Honda låner en 2,3-liters turbomotor fra søstermerket Acura og lar denne yte om lag 250 hestekrefter. En slik motor vil trolig bli utstyrt med firehjulsdriftsystemet fra storebror Legend.

Dobbeltkløtsj - igjen

Girkasseutvalget er ventet å beste av tre alternativer: En vanlig manuell sekstrinsskasse, automatgir med fem utvekslinger, samt en nyutviklet dobbeltkløtskasse som er så populært om dagen. Sistnevnte er høyaktuell i turbovarianten og burde i tillegg være med på å forbedre forbrukstallene.

Neste generasjon Accord er ventet i salg høsten 2008.

 • Store bilder finner du her.

  Her finner du mer Honda-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer