2010 Honda Accord Crosstour.
2010 Honda Accord Crosstour.Vis mer

Ny Honda - inspirert av BMW?

Honda lanserer en stor kombi-versjon av Accord.

Honda-kunder som på den ene siden har hatt lyst på en SUV av typen CR-V, men på den annen side synes sedan- eller stasjonsvognen Accord er stilig og tøff, skal få muligheten til å velge et kompromiss.

CUV

Det dreier seg om denne nye modellen, Honda Accord Crosstour. Honda kaller den en CUV for Crossover Utility Vehicle, og konseptet er sammenlignbart med det BMW nylig lanserte i form av 5-serie GT. Bilen er høyere enn Accord og har en kombi-bakluke. En kraftigere utseende front med en ganske aggressiv grill gjør den mer "tøff i trynet".

Praktisk og kjøreglad?

Med denne bilen uttaler Honda at de ønsker å appellere både til de som tiltrekkes av merkes satsning på kjøreglede, men som også føler behov for en viss type funksjonalitet man finner i det amerikanerne definerer bredt som "light trucks" og som omfatter SUVene.

Det har Honda greid med denne moderne tolkningen av CUV-konseptet, påstår Erik Berkman, som er visepresident hos Honda i Nord-Amerika.

Honda Accord Crosstour skal lanseres for publikum den 6. oktober og vil da være posisjonert øverst i Accord-rekken - men i denne omgang kun i det amerikanske markedet.

Publikums reaksjoner er så langt mildest talt blandede. Honda har tatt i bruk Facebook for pre-lanseringen og oppfordrer "fans" til å skrive på veggen der. Som eksempelet nedenfor og i bildeserien viser er ikke alle kommentarene like positive - snarere tvert imot.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så får vi se om publikum vil like den bedre når de får se den i virkeligheten...

Ny Honda - inspirert av BMW?

 • Les om BMWs GT her.
 • Ny Honda - inspirert av BMW?

 • Les vår test av Honda Accord Tourer her.
 • 2010 Honda Accord Crosstour.
  2010 Honda Accord Crosstour.
  2010 Honda Accord Crosstour.
  2010 Honda Accord Crosstour.


  Designen er visst ikke enstemmig godkjent, skal vi dømme etter Facebook-siden til Honda Accord Crosstour:

  Ny Honda - inspirert av BMW?