Ny GTi fra Peugeot på vei

Foreløpig er det en konseptbil, men alt ligger nå til rette for at nye Peugeot 208 kommer som GTi-versjon.

Peugeot har lange tradisjoner for kjappe småbiler, og 208 GTi blir etter alt å dømme nestemann ut
Peugeot har lange tradisjoner for kjappe småbiler, og 208 GTi blir etter alt å dømme nestemann ut Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Peugeot har lange tradisjoner for kjappe småbiler. Spesielt kjenner nok mange 205 GTi, mens det i senere år er 206 RC og 207 RC som har gjort seg mest bemerket. Også en større variant, 308 GTi, finnes i dag.

Nå er det imidlertid 208 GTi det dreier seg om. 208 er Peugeots nye småbil som om kort tid overtar for 207. Bilen får sin offisielle debut på bilutstillingen i Genève neste måned. Der kommer den til å stå sammen med 208 GTi Concept.

Virker ferdig

Det er neppe mye som skiller dette fra en kommende produksjonsversjon, selv om Peugeot foreløpig ikke sier noe om når den etter alt å dømme skal komme. Men konseptbilen vitner om et produkt som ikke er langt unna.

Mener alvor

Designmessig har man tatt de grepene man som regel tar med biler som dette. Det betyr sportslige detaljer som store felger med lavprofildekk, en hekkspoiler, tøffere front, emblemer og et understell som virker å ligge litt tettere mot veien. Sporvidden er i tillegg økt med 36 millimeter både foran og bak og bilen er utstyrt med store bremseskiver (302 millimeter foran og 249 bak), så Peugeot mener nok alvor med denne bilen.

Peugeot har lange tradisjoner for kjappe småbiler, og 208 GTi blir etter alt å dømme nestemann utOgså innvendig er dette gjennomført, med alcantara-kledd dashbord og et sportslig ratt som er flatt i bunnen.

200 hester

Som man også kan se på bildene er bilen utstyrt med en sekstrinns manuell girkasse. Den skal håndtere kreftene fra en 1,6-liters turbomotor med 200 hestekrefter. Denne motoren sitter allerede i RCZ og 308 GTi. Dette gjør at 208 GTi blir blant de sterkere bilene i klassen.

Bilutstillingen i Genève åpner 8. mars.

Les vår test av forgjengeren 207 RC her.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!