Ny, gammel Mercedes-Benz C-klasse Sportcoupé

Nye C-klasse er nylig lansert og på full fart inn i produksjon. Som tidligere vil Mercedes tilby et litt mindre og billigere alternativ kalt Sportcoupé. Den er ennå et lite stykke unna, men allerede nå er det klart at den skal baseres på forrige C-klasse.

Utgåtte C-klasse var en svært bra bil og hang med konkurrentene helt til slutten, men det er likevel ikke tvil om at nye C-klasse blir en enda bedre bil. Siden C-klasse Sportcoupé kun har vært et tredje karosserialternativ i C-klassen, ville det vært naturlig å tro at det tekniske fortsatt skal være bortimot identisk. Slik blir det ikke. Plattformen fra forrige modell må duge for det som Mercedes-Benz har forsøkt å markedsføre som en kompaktklassebil. Kanskje er det også noe av grunnen til plattformvalget. Nye C-klasse er både større og trolig dyrere å produsere enn forrige utgave, og en kompaktklassebil basert på førstnevnte ville kanskje blitt både for stor og ikke minst kostbar, noe som til nå har vært Sportcoupés kanskje største problem.

Moderne forkledning

Ny, gammel Mercedes-Benz C-klasse Sportcoupé

Ny, gammel Mercedes-Benz C-klasse Sportcoupé

  1. Store bilder
Ny, gammel Mercedes-Benz C-klasse Sportcoupé


Utseendemessig vil man imidlertid forsøke å imitere nye C-klasse. Testbilen på disse spionbildene fra Nord-Sverige har den nye Avantgarde-grillen. Hekken og bilens konturer synes likevel å ha tydelige drag fra dagens utgave. Det er usikkert hvorvidt interiøret kommer til å ligne utgåtte eller kommende C-klasse. Sportcoupé vil bare tilbys med tre dører og vi snakker da følgelig ikke om noen typisk Golf-konkurrent, men snarere en nisjebil for dem som ikke har så stort behov for plass, men som likevel ønsker et litt mer eksklusivt produkt enn det de fleste kompaktklassebiler er.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samme motorer

Under panseret finner man de samme motorene som i nye C-klasse, med et mulig unntak av 320 CDI. Dette byr ikke på noen problemer i forhold til plattformene siden alle motorene i nye C-klasse også var å finne i den gamle, om enn med litt annen effekt. Bensinmotorene har mellom 156 og 272 hestekrefter. To dieselmotorer med 136 og 170 hester blir også tilgjengelige.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder