Ny Freelander observert

Det ser ut som det omsider nærmer seg en ny Freelander. Land Rover er her på test av den nye bilen og selv med god kamuflasje er det mulig å se noen nye linjer.

Bildet er manipulert.
Bildet er manipulert. Vis mer

Ny Freelander observert

  1. Store bilder
Ny Freelander observert
Ny Freelander observert


Vi hadde egentlig trodd at vi skulle få se den neste Freelander på utstillingen i Frankfurt for litt siden, men der var den ikke. Etter faktisk å ha funnet bilen under testing tror vår faste leverandør av spionbilder, Automedia, at bilen blir vist i Detroit i januar.

Nyheter

Bilen på spionbildene er en ny Freelander, men det er jo fortsatt litt vanskelig å se hva som er under presenningen. Vi tror Freelander nå vil bli mer lik Discovery. Det vil si et mer boksaktig design med firkantede frontlykter, kraftige bjelker mellom grill og hovedlykter, luftinntak kun på høyre side og et mye mer terrenginspirert firehjulsdriftsystem. Det virker derimot ikke som om Freelander får høyere tak i bakkant av kupeen. Ut i fra bildene ser det også ut som reservehjulet har blitt flyttet fra bagasjeluken, og inn i bilen og at skiltet sitter midt på bak i stedet for på siden. Vi regner også med at den vil bli litt større enn dagens modell, men at den vil beholde sin plass sammen med de japanske konkurrentene.

Terrengegenskaper

Det ventes også at ny Freelander skal bli bedre på terrengkjøring. Alle de nye modellene fra Land Rover har til nå vist forbløffende terrengegenskaper. I nye Freelander skal det blant annet oppnås med sterkere motorer, større bakkeklaring og noen andre "ekstrafunksjoner".

Plattformdeling

Siden Land Rover er en del av Ford-konsernet er det mulig at dette er starten på en helt ny serie små-SUVer fra den kanten. Denne plattformen, som antagelig er en oppblåst C1-plattform som er opphavet til biler som Volvo S40, V50, Ford Focus og Mazda 3, vil også bli basis for nye firehjulstrekkere fra disse merkene. Volvo satser på firehjulsdrift og kan faktisk i dag levere firehjulsdrift på alle sine modeller unntatt C70. Vi regner med at denne plattformen også vil gi liv til en mindre Volvo-jeep som kan hete XC50. Mazda og Ford kan også like gjerne komme med i denne SUV-klassen med utgangspunkt i ny Freelander.

Til tross for at en ny Freelander mest sannsynlig blir noe mer påkostet enn dagens, håper vi at dette fortsatt blir en volummodell med fornuftige priser.

Store spionbilder av Freelander finner du her.

Her finner du mer Land Rover-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder