Ny Ford Mondeo: Atter en nyhet i mellomklassen

Nye Mondeo blir både større og mer elegant enn dagens modell, og under panseret vil det sitte splitter nye motorer. Med dette håper Ford å ta ledelsen blant mellomklassebilene. Men også konkurrentene har gode kort på hånden…

Nye Ford Mondeo er bygd på en ny og større plattform. Dermed mener Ford selv at de har konstruert den mest rommelige bilen i mellomklassen.

Mykt interiør

Det er imidlertid ikke bare størrelsen som skiller gamle Mondeo fra sin arvtager. Ford lover oss også et helt nytt interiør. I korte trekk kan vi vente oss en myk utforming med mye bruk av metall, blant annet ved krominnrammede instrumenter.

Seks motoralternativer

Lanseringen av nye Mondeo sammenfaller med en oppgradering av de såkalte Duratec-motorene fra Ford. Mondeo vil kunne leveres med to 1,8-litersalternativer, der du kan velge mellom 110 og 125 hk. 2,0-literen vil få en effektøkning på 15 hk sammenlignet med dagens versjon. Dette betyr at den nye motoren kan skilte med 145 hk. For de med enda større effektbehov byr også Ford på en 170-hesters V6.

Foretrekker du diesel leveres Mondeo med to varianter av dieselmotoren Duratorq DI. Disse, begge tolitere, vil i følge Ford yte henholdsvis 90 og 115 hk.

Fremtidsrettet ekstrautstyr

Den nye Mondeoen kan leveres med elektronisk stabilitetsprogram (ESP) og nødbremsforsterker (EBA). Mer spennende er kanskje at Ford klargjør Mondeo for fremtiden med å tilby deg et integrert navigasjonssystem og et multimediasystem som ekstrautstyr.

Til Norge på nyåret

Nye Mondeo vil vises frem for pressen under bilutstillingen i Paris senere i denne måneden. Som kunde må du tålmodig vente til bilen kommer til Norge i midten av januar. Og hva vil barnet koste? Fra 230.000 kroner og oppover.

Nytt også fra konkurrentene

Ford er imidlertid ikke alene om å tenke nytt i mellomklassen: Også Volkswagen lanserer sin nye Passat på bilutstillingen i Paris. Mer lesestoff om nye VW Passat finner du på denne lenken. Fra Toyota kommer en nye Avensis i løpet av måneden. Denne kan du lese mer om her. Om nye Mondeo er i stand til å matche nye Avensis og nye Passat vil vi fortelle deg i vår direktedekning av bilutstillingen i den franske hovedstaden.