Ny Ford GTX1 Roadster med 550 hesters V8

I 1966 vant en Ford GTX1 det berømte Sebring-løpet i USA. Nesten 40 år etter presenterer Kip Ewing, hovedansvarlig for SVT engineering, sin tolkning av den legendariske raceren. Den er basert på nye Ford GT.

Ny Ford GTX1 Roadster med 550 hesters V8

  1. Store bilder!


Utviklingsarbeidet har Ewing stått for på egen tid, og har kunnet realisere det til åpningen av SEMA-utstillingen i Las Vegas takket være Fords "teknologisk initiativ"- program rettet mot nettopp denne utstillingen.

Ny Ford GTX1 Roadster med 550 hesters V8


V8, 5,4 liter, kompressor, 550 hester

Las Vegas er en passende ramme rundt denne bilen, for i likhet med Ford GT, som kom i salg for litt over to år siden, er dette noe av en "show-car" (selv om ikke Jay Leno var med denne gangen)... Her særlig i den betydning at den skal tjene til å vise hva underleverandørene klarer å få til, eksempelvis Pirelli når det gjelder dekk, Brembo når det gjelder bremser, Sparco når det gjelder karbonfiber sportsseter... Samtidig er ikke GTX1 bare en showcase: bilen kan kjøpes og kjøres. Motoren er V8eren som finnes i Ford GT, og her yter den 550 hester. Roadsteren leveres med en firedelt hardtop som kan fjernes bit for bit og oppbevares i bilen når den benyttes som kabriolet. Bilen kan også tjene som targa (T-top) eller kupé avhengig av hvor mange paneler man setter på plass - se de store bildene.

Ny Ford GTX1 Roadster med 550 hesters V8


I salg fra og med nå

Programmet Teknologisk Initiativ, som går ut på å realisere prosjekter hvor bilprodusent og ettermarkedsaktører samarbeider, startet i 1999 med Mustang. Siden den gang har flere Ford-modeller vært gjenstand for et slikt samarbeid og SEMA har vært arena for fremvisning av de mer spektakulære resultatene, således en hel rekke Mustanger i fjor (Se lenke nederst) og denne GTX1 i år. Image-bygger fremfor alt: Bilen kan kjøpes for penger. Det holder å kjøpe en Ford GT (ta kontakt med nærmeste Ford-forhandler som vil henvise til beste salgskanal) og siden ringe Genaddi Design Group som er ansvarlig for karosseritransformasjonen til roadster.

  • Store bilder finner du her!
  • Les her om Ford GTs lansering med mer produktdetaljer og blant annet om prisen på første solgte eksemplar !
  • Her finner du fjorårets SEMA-finslipte Mustanger!
  • Her finner du mer Ford-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder