Ny folkekabriolet med glasstak

Renault legger på med enda en versjon i Megane-familien - kupékabriolet.

Renault var av de første som introduserte dette i fornuftige prisklasser, og det er lenge siden vi kjørte Megane CC første gang. Det var Peugeot 206 CC som var først i budsjettklassen, men Renault fulgte raskt på med Megane. Megane kupékabriolet kom i 2003, og siden det er 7 år siden, passer det med en ny bil nå.

Den nye bilen har også glasstak. Taket har en glassflate 0,47 kvadratmeter og dette skal gi godt med lys i kupéen. Hele taket opereres automatisk, og tiden det tar å fjerne hele taket er 21 sekunder.

Bak baksetepassasjerene er det plassert en vindavviser i glass som skal sikre en forholdsvis trekkfri ferdsel opp mot 90 kilometer i timen. Sitter det ingen i bilen har den også en vanlig vindavviser som kan plasseres rett bak forsetene.

Renault vil også på denne bilen tilby automatisk dobbelkløtsj girkasse. Renault kaller den for Efficient Dual Clutch (EDC).

Motorer

Megane kupékabriolet kommer med seks motorer og diverse girkasser. Innstegsvarianten har en 1,6-liters bensinmotor med sekstrinns manuell girkasse. Det samme gjelder neste versjon som er en 130-hesters turbomotor. 140-hesters motor kommer med variabel trinnløs girkasse.

Renault har også en rekke dieselmotorer. Minste dieselmotor med 110 hestekrefter leveres med den nye automatiske dobbelkløtsjkassen. Dieselmotorer med 130 og 160 hestekrefter kommer med sekstrinns manuell girkasse.

Ytelse og andre motorspesifikasjoner er ikke oppgitt.

Bilen vises på bilutstillingen i Geneve i begynnelsen av mars og er i salg til våren.