Ny fleksibil fra Ford: S-Max

Fleksibilklassen med syv seter får enda en kandidat til våren. S-Max ser ut til å bli en praktisk bil med et sprekt motorspekter.

Ny fleksibil fra Ford: S-Max

Ny fleksibil fra Ford: S-Max

  1. Store bilder
Ny fleksibil fra Ford: S-Max


Om ikke lenge vil Ford lansere en ny modell på det norske markedet. Det er en fleksibil med fem seter, men med muligheter for ytterligere to. S-Max blir dermed en konkurrent til Toyota Verso, Mazda 5, Volkswagen Touran og Renault Grand Scenic.

Syv seter

En selvfølge på dagens syvsetere er at tredje seterad kan felles helt ned i gulvet slik at man slipper å ha seter stablet opp i garasjen. Slik er det også på S-Max. S-Max har også en andre seterad som kan felles ned i gulvet. Dette blir nok noe av det samme som man finner i Toyota Verso. Tredje seterad er beregnet på personer som er inntil 1,8 meter høye, men trenger man ikke tredje seterad kan bilen spesifiseres med en skyvbar lasteplate. Den trekkes 48 centimeter ut av bilen for opplasting, og skyves deretter på plass inne i lasterommet.

Motorer

S-Max kommer med to bensinmotorer og tre dieselmotorer. S-Max blir ikke utstyrt med noen små og prisgunstige bensinmotorer. Alternativene er en toliters motor med 145 hestekrefter og en 2,5-liters femsylindret turbomotor med 220 hestekrefter. På dieselsiden starter det med en 1,8-liter med 125 hestekrefter og avsluttes med to tolitere med henholdsvis 130 og 140 hestekrefter.

Ford S-MAX lanseres på det norske markedet til våren.

Store bilder av Ford S-Max.

Her finner du mer Ford-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder