Ny fleksi-Kia

Ikke fullt så tøff som tidligere konseptutgaver og skisser, men allikevel ett godt steg i riktig retning i forhold til dagens Carens.

Ny fleksi-Kia

Ny fleksi-Kia

  1. Store bilder!
Kias skisser av Carens.
Kias skisser av Carens. Vis mer
Ny fleksi-Kia
Ny fleksi-Kia


Mest karakteristisk for nye Carens er det kantete bakpartiet, med en kraftig profil i bakdøren, og til tross for at akselavstanden er økt 13 centimeter ser Carens fortsatt litt ut som karosseriet er litt for stort for understellet. Største forskjellen fra tidligere skisser og konseptbiler er at sidevinduene er blitt større, og dermed ser bilen litt mindre sportslig ut. Bilen ble vist første gang på bilutstillingen i Madrid.

Motorer som tippet

Det blir en bensin- og diesel-toliter, og mest spennende er at dieselversjonen vil kunne leveres med automatgir. Det er en firetrinns automat det er snakk om, og den skal kunne leveres til begge motorvariantene.

Dieselmotoren yter 140 hestekrefter, og er det samme motoren som i Magentis leverer 305 Nm fra 1.800 o/min. Bensinmotoren varter opp med 144 hestekrefter, og har femtrinns manuell girkasse i motsetning til dieselversjonen som har sekstrinns som standard.

Fem eller syv

I Europa regner Kia med at halvparten av kundene vil velge versjonen med to seterader, men litt avhengig av hvor praktisk den tredje seteraden er tipper vi den blir den vanligste versjonen i Norge.

Vi har kun fått tak i små bilder av interiøret, men eksteriøret finner du store bilder av i fotoalbumet. Endring 12/6-06: Lagt til store interiørbilder i fotoalbum.

Kia Carens kommer til Norge i oktober.

Store bilder av Kia Carens.

Her finner du mer Kia-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder