Hovedfokuset til Honda under utviklingen av nye Civic virker å ha ligget på kjøreegenskaper og komfort
Hovedfokuset til Honda under utviklingen av nye Civic virker å ha ligget på kjøreegenskaper og komfort Vis mer

Ny europavennlig Honda Civic

Honda har Europa som mål med neste generasjon Civic.

Publisert
Sist oppdatert

Civic har vært så godt som død på det norske markedet den siste tiden og bilen begynner å bli ganske gammel. Det har derfor vært ventet at en ny Civic er rundt hjørnet. Nå vises de første bildene av bilen, riktignok maskert.

Honda forteller selv om hvordan de har jobbet med bilen. Europa er hovedmålet for denne utgaven av Civic, en femdørs kombikupé. Derfor har også mye av testingen foregått på nettopp europeiske veier, som regnes som spesielt krevende grunnet kombinasjonen av høye hastigheter og ofte dårlig veidekke. I mange land er det også mye svingete veier.

Bedre komfort

Honda sier derfor at de har jobbet hardt med kjøreegenskaper og komfort. Et av målene har vært å maksimere karosseristivheten for å gi understellet et bedre utgangspunkt å jobbe med. Honda hevder selv at rullekomforten har blitt forbedret tilsvarende to generasjoner, samtidig som man har forsøkt å gi bilen en sportslig kjørefølelse.

Bak satser man på en torsjonsaksel, men denne er stivet opp sammenlignet med dagens utgave. Samtidig benytter man væskefylte foringer for å bevare komforten.

Her kan du lese test av dagens utgave.Motorer

Hondas kanskje største utfordring på det norske markedet blir å tilby en motor som kommer bra ut av avgiftssystemet. En liten dieselmotor med lavt CO2-utslipp og en effekt i området rundt 110 hestekrefter er trolig nøkkelen her. Flere og flere går også over til turbolading på bensinmotorene nå, men det er usikkert om Honda vil følge etter her.

Vi regner også med at det kommer en hybridutgave av nye Civic, men ingenting av dette er offisielt.

Test av hybridbilen CR-Z finner du her.

Nye Civic skal vises i fiks ferdig form på Frankfurt-utstillingen neste måned. Bilen skal være klar på det europeiske markedet like over årsskiftet.

Det er omtrent samtidig som den nye utgaven av SUVen CR-V.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer