C-Zero blir blant de første elbilene på det norske markedet med plass til fire, pluss litt bagasje Foto: Citroën
C-Zero blir blant de første elbilene på det norske markedet med plass til fire, pluss litt bagasje Foto: CitroënVis mer

Ny elbil til 240.000

Citroën kommer med elbilen C-Zero i løpet av første kvartal neste år. Nå er den priset til 240.000 kroner.

Neste år kommer det til å være minst tre nye elbiler på det norske markedet. En av disse blir Citroën C-Zero som den norske importøren nå altså har gått ut med den foreløpige introduksjonsprisen på. Citroën C-Zero har sine trillingbrødre i Mitusbishi i-Miev og Peugeot iOn.

Les test av Mitsubishi i-Miev her.

C-Zero har i likhet med de andre bilene en elmotor på 64 hestekrefter og 180 newtonmeter. Det skal holde til å klare 0-100 kilometer i timen på 15 sekunder. Toppfarten ligger på 130 kilometer i timen. C-Zero har for øvrig bakhjulsdrift.

Opptil 150 kilometer

Mer interessant er nok de spesifikke elbilegenskapene. C-Zero skal klare mellom 130 og 150 kilometer på en lading, med blandet kjøring. Ladetiden med vanlig 230 V-kontakt vil være om lag 6 timer. Med en spesiell hurtiglader på en ladestasjon, vil du kunne oppnå 80 prosent kapasitet på cirka 30 minutter.

Det er med andre ingen revolusjon når det gjelder de typiske elbil-ulempene vi ser her, men for mange holder denne bilen på de aller fleste kjøreturer de tilbakelegger.

For fire


Det som imidlertid er spennende med denne bilen i forhold til det vi tradisjonelt forbinder med elbiler, er at den har plass til fire pluss litt bagasje. Den totale lengden ligger på 348 centimeter.

I tillegg har C-Zero en skikkelig utstyrsliste som inkluderer ting som 6 kollisjonsputer, ESP, tåkelys, høydejusterbart førersete, klimaanlegg, Isofix-fester bak, elvinduer og elspeil, stereo og 15-tommers aluminiumsfelger.

Neste år

Leveringen starter altså i løpet av de første månedene neste år. Citroën tar forbehold om at endringer i prisen kan forekomme frem til da. Vi regner med at det i så fall kun vil dreie seg om mindre justeringer.