Ny elbil: Faraday Future skal overgå Tesla

Fire mann sluttet i Tesla, hentet kapital fra Kina, og går til krig.

<b>EN SKISSE:</b> Faraday har valgt å holde det endelige produktet hemmelig. Nyheten vil lanseres i Las Vegas, 6. januar.  Foto: Faraday Future
EN SKISSE: Faraday har valgt å holde det endelige produktet hemmelig. Nyheten vil lanseres i Las Vegas, 6. januar. Foto: Faraday Future Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første uken i januar braker det løs. Da lanseres en sprell ny bil fra en produsent som de færreste har hørt om.

Faraday Future heter selskapet som skal lansere en helt ny elbil, og de har siktet stilt inn midt i hjertet på Tesla, men lover likevel en mer luksuriøs opplevelse.

At de i tillegg lanserer bilen på Consumer Electronic Show i Las Vegas vitner om at de har samme filosofi som Tesla og Elon Musk. Musk har uttalt at Tesla mer er et programvareselskap enn en bilprodusent.

Her blir Tesla Model X lansert

Eks-Tesla

Det bor likevel mye Tesla i bunnen av Faraday. Hele fire av de fem øverste lederne i selskapet kommer fra nettopp Tesla, noen av dem som en følge av at Elon Musk ikke lenger fant plass til dem i Tesla.

Men gutta i Faraday ser ut til å ha gjort en god jobb med innsalget.

Så sant ikke alt er bygget på et luftslott, så har Faraday skumle planer. De har blant annet hentet inn 1 milliard amerikanske dollar i startkapital fra en kinesisk investor, og planlegger å bygge en ny fabrikk i nabolaget til Teslas batterifabrikk, Giga Factory i Nevada.

Tesla møter motvind

Norsk hjelp

ERFAREN: Per Ivar Selvaag (t.h.), her i konseptbilen han designet for Peugeot.  Foto: Per Ervland
ERFAREN: Per Ivar Selvaag (t.h.), her i konseptbilen han designet for Peugeot. Foto: Per Ervland Vis mer


Den norske industridesigneren Per Ivar Selvaag er en kjent mann i bilbransjen. Han har fartstid fra BMW, Peugeot og Ford.

Nå har han bistått Faraday i jobben med å designe deler av interiøret, gjennom sitt selskap Montaag.

Foreløpig kan ikke Per Ivar si stort om sin rolle for Faraday, men forteller likevel at bilen vil ha interaktive funksjoner som i stor grad krever skjermbaserte løsninger.

Skal det være en nanostrukturert polymer-elektrolytt?

Hemmelighetsfulle

Foreløpig er det ingen som har sett det ferdige produktet, og Faraday Future har holdt kortene tett til brystet.

På nettsidene deres ligger det kun illustrasjoner av et skall, som antagelig har lite med virkeligheten å gjøre. Men en ting er sikkert: Bilene skal være fullelektriske, og de skal tilby noe utenfor de rammene som vi kjenner som en elbil i dag.

Bilen skal tenke for deg, har Nick Samson uttalt. Den skal vite mye om deg, og den skal vite hvor du har tenkt deg, selv før du har fortalt den det.

6. januar får vi vite mer. Da lanseres den store nyheten med et aldri så lite norsk innslag i Las Vegas. Dinside har naturligvis en mann må plass, og kommer tilbake med mer informasjon når dette er frigjort.

Porsche bekrefter elbil

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!