Ny Dodge-sedan til Norge

Maskuline og brutale trekk preger nye Avenger som til tross for oppsynet kommer til Norge med en avgiftssnill dieselmotor.

Ny Dodge-sedan til Norge

Ny Dodge-sedan til Norge

  1. Store bilder!
Ny Dodge-sedan til Norge


Og som i lillebror Caliber er det en toliters dieselmotor fra Volkswagen som skal sørge for fremdriften. I tillegg vil Avenger sannsynligvis dukke opp med en ny 2,4-liters bensinmotor som yter 173 hestekrefter. I USA blir den også tilgjengelig med både 2,7-liters og 3,5-liters V6-motor. Den minste V6-motoren er en flexifuel-motor, det vil si at den kan kjøre på E85. 3,5-literen kan i tillegg leveres med firehjulsdrift.

Stor mellomklasse

Lillebror Caliber er en stor bil i kompaktklassen, og Avenger vil være en stor bil i mellomklassen. Den har klare trekk fra storbilen Challenger, og er ser nesten like brutal ut med grov støtfanger foran og voldsomme hjulbuer.

Modellen med firehjulsdrift kommer med elektronisk stabilitetssystem (ESP) som standard, og ESP er tilgjengelig på de andre modellene. Vi regner med at ESP vil være på standardutstyrslisten på de modellene som kommer til Norge.

Spesielt ekstrautstyr

Noe som sannsynligvis ikke står på listen over standardutstyr er den integrerte DVD-spilleren med skjerm mellom forsetene. Denne fikse løsningen med skjermen på en vippearm sørger for at baksetepassasjeren kan se på film uten å få kink i nakken.

Ny Dodge-sedan til Norge
Ny Dodge-sedan til Norge


Avenger kan leveres med kjøleboks midt på dashbordet, og forsetepassasjerene kan til å med velge mellom kjøling eller oppvarming i koppholderne.

140 dieselhester

Toliters dieselen fra Volkswagen som flere produsenter, blant annet Mitsubishi, benytter seg av yter 140 hestekrefter. Med 310 Nm fra 2.500 o/min er den sterk nok til at store biler som Mitsubishi Grandis har de kreftene som skal til, og den passer det norske avgiftssystemet. I Avenger vil den sannsynligvis kun bli levert i kombinasjon med en manuell girkasse.

Den norske importøren regner med å ha Dodge Avenger på plass til sommeren.

Store bilder av Dodge Avenger.