Ny danseløve fra Seat

Når det gjelder design, har Spania havnet fullstendig i skyggen av sine "naboer" i øst, italienerne. Nå ser det ut som om kreativiteten har smittet over Middelhavet.

Ny danseløve fra Seat
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Seat Tango er i hvert fall noe av det mer elegante vi har sett på lenge. Den 368 centimeter lange roadsteren skal vises for presse og publikum på bilmessen i Frankfurt 13. til 23. september og vil garantert tiltrekke seg interesse. For selv om vi kan spore trekk fra både Bugatti, Peugeot og Volkswagen, er Tango noe helt for seg selv. Runde former kombinert med kraftige profiler og en uvanlig symmetrisk bakpart sørger for det.

Spennende tåkelys

Seat har også valgt å prøve ut ny teknologi i denne bilen. For eksempel har ikke bilen vanlige tåkelys, men er i stedet utrustet med en rekke lysdioder langs midtdeleren i luftinntaket.

Fiberoptikk

Baklyktene lyses opp av fiberoptikk, og lysstyrken skal variere avhengig av de eksisterende lysforhold. I tillegg skal frontlyktene følge førerens rattbevegelser. Dette har vært forsøkt tidligere, men så vidt oss bekjent, er det ingen biler som produseres i dag som er utrustet med medstyrende frontlykter. Når vi først er inne på medstyring, kan vi nevne at også bakhjulene skal være av den medstyrende typen.

Heller ikke kupeen er helt tradisjonell. Førersetet kan for eksempel ikke justeres. I stedet justeres pedalsettet, instrumentene og rattet.

180 hestekrefter

Ny danseløve fra Seat

Ikke overraskende har Seat tatt i bruk Volkswagen-konsernets turbomatede 1.8-liter som drivkilde for Tango. Turbotrykket er justert slik at toppeffekten blir 180 hestekrefter. Dermed skal det være mulig å oppnå 100 kilometer i timen på nøyaktig 7 sekunder. Kreftene holder helt sikkert også til å by opp bilen til en tango. Toppfarten er oppgitt til 235 kilometer i timen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stort mer vet vi foreløpig ikke om bilen, men inntil Seat velger å eventuelt sette den i produksjon, kan du kose deg med bildene i fotoalbumet .

Relaterte artikler:

  • Seat Salsa: Konsept med stil
  • Her finner du flere Seat-nyheter
  • Her finner du våre Seat-tester