Ny Daihatsu Sirion

Daihatsu lanserer i disse dager en helt ny Sirion. Det er en kompakt bil med plass, brukervennlighet og fremkommelighet som sine fortrinn.

Ny Daihatsu Sirion

  1. Store bilder


Det finnes ikke mange småbiler med firehjulsdrift, men Suzuki satser i denne klassen. De har både Ignis, Ignis SUV og Swift. I tillegg finnes Subaru Justy og Fiat Panda 4x4. Daihatsu legger seg midt i dette følget med en en motor på 87 hestekrefter og en lengde 3,6 meter, og med en pris på snaut 200.000 kroner.

Praktisk

Nye Daihatsu Sirion har krympet 9,5 centimeter i lengden i forhold til forgjengeren. Samtidig er akselavstanden økt med 8,5 centimeter og høyden har økt med 10. Bagasjerommet rommer 225 liter, og det skal være plass til en sammenleggbar barnevogn. Med baksetet lagt ned byr bilen på hele 630 liter bagasjeplass.

Baksetet er delbart i forholdet 60:40, i tillegg kan sitteputene i baksete trekkes fram slik at man får et flatt lastegulv.

En motor kommer til Norge

Nye Daihatsu Sirion leveres med en 1,3 liters 16 ventilers bensinmotor. Effekten er 87 hestekrefter ved 6.000 omdreininger i minuttet og dreiemomentet er 120 newtonmeter ved 3.200. Sirion kan leveres med enten en femtrinns manuell girkasse, eller en firetrinns automatkasse. Samtlige Daihatsu Sirion leveres i Norge med variabel, automatisk firehjulsdrift. Firehjulsdriftssystemet kjører normalt kun med trekk på forhjulene. Ved hjelp av en viskositetskobling aktiveres driften på bakhjulene automatisk ved behov.

"Alt" unntatt ESP

Nye Daihatsu Sirion har et bra utstyrsnivå. Det finnes ikke ekstrautstyr, alt er med i grunnpakken. Den er har sentrallås, klimaanlegg, elektrisk drevne vinduer og speil, tåkelys, lettmetallfelger, varme i seter, orginal radio/CD-spiller og sportspakke. Elektronisk stabilitets program (ESP) kommer ikke på Sirion. Da må man opp på Terios som er en liten SUV og som koster cirka 250.000 kroner.

Sirion er allerede på plass i Norge, og koster 194.900 med manuelt gir og 205.900 med automatgir.

På grunn av sportspakken vil Sirion få et tøft utseende. Disse bildene viser modellen med sportspakke.

Her finner du mer Daihatsu-stoff:

  • Tester
  • Nyheter