Foto: Automedia
Foto: AutomediaVis mer

Ny CLS tungt tildekket

Mercedes er som regel tidlig ute, og med konseptet firedørs kupé tok de konkurrentene fullstendig på senga.

Mercedes Vision CLS ble først vist på bilmessa i Frankfurt i 2003. Det ble en såpass god mottagelse at året etter var vi på testkjøring av den nye bilen.

Dagens CLS har med andre ord holdt det gående siden 2004, og dermed nærmer det seg et modellbytte. Dagens CLS er bygd på E-klasse og det er ingen grunn til å tro at ikke den nye E-klasse blir basis for neste CLS.

Spionbildene av den nye bilen røper at dette faktisk er en CLS. Taklinjene avslører bilen. Man kan også se eksosrørene er rektangulære som på ny E-klasse, men dette vil variere med motorutvalget. Det som blir spennende er om CLS får delte frontlykter slik som E-klasse, eller om de vil beholde de i et stykke slik som de er i dag.

Konkurrenter

Nå samtidig som Mercedes jobber med sin neste modell har fortsatt ikke konkurrentene fått ut slike biler på veien ennå. Passat CC er fin, kanskje den lekreste Volkswagen-modellen i dag, men vi regner ikke med den her. Porsche kommer snart med Panamera og Aston Martin har Rapide produksjonsklar. Mer fremtidige modeller er Audi A7 og en BMW som foreløpig heter PAS.

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia


Motorer

Vi regner med at CLS, som i dag, vil få et motorprogram som vil starte litt oppe på stigen. Firesylindrete motorer har ikke noe her å gjøre her. Det vil si at det starter på 350 CGI med 292 hestekrefter på bensinsiden og 320 CDI med 224 hestekrefter med diesel på tanken. Toppmodellen blir 63 AMG med drøyt 500 hestekrefter.

Vi regner med at ny CLS vil komme på markedet i 2011, 7 år etter at dagens modell kom på markedet.