Foto: Automedia
Foto: AutomediaVis mer

Ny CLS neste år

Mercedes lanserer altså sin andre modell i segmentet mens de andre jobber sin første.

Mercedes Vision CLS ble først vist på bilmessa i Frankfurt i 2003. Det ble en såpass god mottagelse at året etter var vi på testkjøring av den nye bilen.

Dagens CLS har med andre ord holdt det gående siden 2004, og dermed nærmer det seg et modellbytte. Dagens CLS er bygd på E-klasse og det er ingen grunn til å tro at ikke den nye E-klasse blir basis for neste CLS.

Vi tror også at CLS vil dele motorer med E-klasse, men at CLS i første omgang ikke vil bli utstyrt med firesylindrete maskiner. Ryktene går derimot ut på at den firesylindrete 250 CDI med to turboladere, 204 hestekrefter og 500 newtonmeter er aktuell for kommende CLS.

I tillegg regner vi med at 350 diesel med 231 hestekrefter og 350 bensin med 292 hestkrefter dukker. 500 vil på denne tiden ha fått CGI-teknologi (direkte innsprøytning) og vil ikke yte 388, men 408 hestekrefter. AMG får mest sannsynlig 525 hestekrefter.

Hva med de andre?

Etter at Mercedes startet med CLS har de andre produsentene kommet seg på beina og lansert biler etterhvert de også. Det er en del ulikheter mellom modellene som man kan finne på å sammenligne, men Porsche Panamera er på veien og det samme er Aston Martin Rapide. Vi venter også på Audi A7. BMW har lansert 5-serie GT.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om disse bilene kan se like ut på mange områder, er det betydelige forskjeller på både, plass, kjøreegenskaper, motorutvalg og priser.

I mer normale prisklasser finner vi også Passat CC og Volvo S60 som også får tendenser til kupélinjer.

Her finner du et manipulert bilde av CLS. Husk at dette er en tegning. Den er ikke nødvendigvis riktig.

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia