Ny Civic i Genevè

Fra størst til tøffest sier de hos importøren, og det er ingen tvil om at modellskiftet er blant de mer radikale vi har sett.

Ny Civic i Genevè

Ny Civic i Genevè

  1. Store bilder!
Ny Civic i Genevè
Ny Civic i Genevè


Den nye Civicen er utviklet spesielt for Europa, en trend flere japanske produsenter synes å følge. Den skal bygges i England på samme fabrikk som dagens modell produseres. Og selv om dagens modell kom for bare fire år siden, mener Honda det er på tide med en ny modell.

Sportslig

Civicen som vises i Genevè er i følge Honda svært nær produksjonsklar selv om bilen kalles en konseptbil. Det betyr at de spesielle lyktene der et sammenhengende glass dekker høyre og venstre lykt foran og bak blir å finne på produksjonsmodellen. Det vil klart sørge for at Hondaen vil skille seg ut. Spesielle er også sidedørene bak som nesten er usynlige, og som har håndtaket på Alfa-vis i C-stolpen.

Det går nærmest en rett linje langs panseret og opp til høyeste punkt på taket, og taklinjen faller fra rett over førerens hode. Ikke verdens mest praktiske form, langt fra dagens Civic, men det er klart med på å gi nye Civicen en sportslig profil. Det ser også ut som bakspoileren er en integrert del av bakruten, noe liknende løsningen Citroën har valgt for tredørs C4.

Og det er sportslige signaler Honda vil at bilen skal sende, sportslige og eksklusive. Honda mener at bilen hører hjemme blant de mer eksklusive kompaktklassebilene, og mener vel med det at den skal konkurrere mot Audi A3 og BMW 1-serie. Det blir svært spennende å følge denne bilen fremover.

Sportslig diesel

140 dieselhestekrefter og 340 Nm klinger godt i Norge, men dessverre er motorvolumet avgiftsugunstige 2,2 liter. Med den motoren blir nok nye Civic en effektiv men også ganske dyr bil. For eksempel gjør CR-V et hopp på over 50.000 kroner hvis du bytter ut 2-liter bensinmotoren på 150 hestekrefter med den samme 2,2-liters dieselmotoren som kommer i Civic.

Ved introduksjonen skal det være flere bensinalternativer klare, men foreløpig holder Honda tett om hvilke motorer det dreier seg om. Etter planen dukker den nye åttende generasjon Civic opp på begynnelsen av 2006.

Store bilder av nye Honda Civic

  • Alle Genevè-nyhetene.
  • Her finner du mer Honda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder