Ny Citroën DS

Citroen produserte DS i 20 år fra 1955 til 1975. Bilen er en institusjon i Citroens historie.

PARIS (DinSide Motor): Når franskmenn uttaler navnet DS sier de déesse. Oversetter vi det til norsk blir det gudinne. I Norge fikk bilen det mindre tiltalende kallenavnet - padda.

Var revolusjonerende

DS er mest kjent for fantastisk komfort og den hydroneumatiske fjæringen med nivåregulering. Designet var også i en egen klasse. Vi minner igjen om at dette er en bil som kom markedet i 1955 - altså for over et halvt århundre siden. Når bilen er parkert lå den på gummidempere og når motoren ble startet heiste bilen seg opp i riktig høyde. Rolls-Royce lisensierte dette systemet for bruk på sin Silver Shadow i 1966.

DS Inside

Den nye DSen er vist i Paris nå i forbindelse med lanseringen av Citroëns nye logo og generelt nye "visuelle identitet". DS Inside, heter bilen og Inside henspiller ikke på hva som er inne i bilen, men på hva som er merkets essens - altså hva det i bunn og grunn står for - og ønsker å stå for. Det største visuelle grepet er gjenskapningen av logoet: De to vinklene har blitt rundere i fasongen og ligner nå noe mindre på det som var opprinnelsen til logoen - skjæringen på drevene i bakdifferensialen.


Her er den nye logoen til Citroen.
Her er den nye logoen til Citroen. Vis mer


Dette er ifølge Citroën forløperen til produksjonsmodellen DS3 som er på vei, og som vil bli etterfulgt av større modeller kalt DS4 og DS5. DS-modellene skal posisjoneres som mer "premium" enn de andre Citroën-modellene og generelt ønsker bilprodusenten gjennom en hel rekke grep fra selve organisasjonen i bedriften til salgsmetoder og visuell fremtoning å gjøre Citroën til et attraktivt merke i hele Europa. Det vil nødvendigvis ta tid å gjenvinne det tapte når det gjelder image, men Citroën virker høyt giret på å få til dette, og kvelden for lanseringen av den "nye Citroën-identiteten" bar preg av at dette blir betraktet som en historisk begivenhet, ikke bare for Citroën men for hele Frankrike - dette er noe som rører ved den franske folkesjelen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Første DS-modell er ventet på markedet til neste år - altså i 2010.

Les mer om Citroen DS på Wikipedia.