Foto: Chrysler
Foto: ChryslerVis mer

Ny Chrysler 300

Chryslers luksus-flaggskip heter 300 og er kommet i ny utgave.

Et mektig og gangster-aktig utseende, høy skulderlinje, godt med krefter og bakhjulsdrift - det er Chrysler-flaggskipet 300.

Tammere?

Vi ble ærlig talt overrasket da vi så at Chrysler kaller dette en "helt ny" bil, såpass synes vi den ligner på den utgående 300C. som vi har kjent den som her i landet. Og ærlig talt synes vi nykommeren har fått et noe tammere oppsyn. Allikevel: Som "fattigmanns-Bentley" duger den godt ennå, i det minste designmessig.

Mer glass

Nye 300 skal ha bedre utsyn enn forgjengeren, takket være større vindusflater, noe som ikke var vanskelig å få til. Frontruten er også blitt større med mer helling. I tillegg er bilen nå tilgjengelig med doble panoramatak. Interiøret skal fortsatt være påkostet - nærmest luksuriøst, og det introduseres en stor berøringsskjerm på 8,4 tommer Derfra er bilens underholdnings- og informasjonssystemer tilgjengelige - basert på Chryslers Uconnect-internettløsning.

Utvendig er det, bortsett fra skulderlinjen som har fått et søkk langs nedre kant av sidevinduene, hovedsaklig grillen, lyktene - nå med diode-kjørelys, og øvre del av hekken som er annerledes i forhold til modellen vi kjenner i dag.

V6, V8 og... diesel?

Under panseret lanseres bilen i denne omgang, i USA, med en V6 Pentastar på 3,6 liter og 295 hestekrefter. En V8-versjon er også tilgjengelig. Det dreier seg om en god, gammel 5,7-liters V8 Hemi , som produserer 368 hester og muliggjør en sprint fra 0-100 på cirka seks sekunder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For å få solgt noe særlig i Europa må Chrysler finne en brukbar dieselmotor som erstatning for den gamle 3.0 V6-motoren fra Mercedes. I skrivende stund vet vi ikke om noen mer nærliggende løsning enn Fiatkonsernets 2,0-liter på 170 hester, men det er nok mulig å finne alternativer.

Foto: Chrysler
Foto: Chrysler
Foto: Chrysler
Foto: Chrysler
Foto: Chrysler
FORSVINNER RASKT: I løpet av 2013 ble hele en av fire biler av merket Chrysler vraket her i landet. Foto: CHRYSLER
Foto: Chrysler
Foto: Chrysler
Foto: Chrysler
Foto: Chrysler
Foto: Chrysler
Foto: Chrysler
Foto: Chrysler
Foto: Chrysler
Foto: Chrysler
Foto: Chrysler
Foto: Chrysler
Foto: Chrysler
Foto: Chrysler
Foto: Chrysler


Krisen i kjølvannet

Chrysler-gruppen er på vei ut av krisen de havnet i i 2008. I fjor sommer var det omorganiserte selskapet, ved navn Chrysler Group LLC, etablert og med Fiat-sjefen Marchionne ved roret har det allerede skjedd mye. Blant annet har konsernet sagt opp alle distribusjonsavtaler i Europa, og det er ingen hemmelighet at det er Lancia som blir merkenavnet når nye Chrysler-modeller skal lanseres her i Europa. Det er for tidlig å si hva navnet på denne modellen vil kunne bli. Hva med en gjenoppliving av et navn som Aurelia? Eller Flaminia? Eller Gamma...?

Il tempo mostrerà (time will show)...

Her presenterer sjefen for merket Chrysler, Olivier François, Chrysler 300 for publikum i Detroit: