Foto: Automedia
Foto: AutomediaVis mer

Ny Cayenne på vintertest

Ny Cayenne kommer. Det er sikkert. Med tanke på at dieselmotor og hybriddrift også er på vei, blir denne mye mer interessant i fremtiden.

Vi, har i likhet med en del andre, latt oss lure av Cayenne-bilder og trodd at det har vært bilder av en mindre Porsche-SUV. Det er det mest sannsynlig ikke.

Dette er den neste Cayenne som Porsche satser på å lansere i første halvår av 2010. Dagens Cayenne-utvalg består av bensinmodeller, samt en dieselvariant som kommer på markedet senere i vinter. Porsche frykter nok, sammen med andre produsenter av SUVer, at etterspørselen etter bensintørste modeller vil avta og at bevisstheten rundt dette vil dreie mot mer drivstoffgjerrige dieselmodeller og hybridbiler. Porsche har alt dette på vei, men vil nok ha opp tempoet i utviklingen.

Vi regner også med at Porsches stadig større andeler av aksjene i VW-konsernet vil få betydning for rekkefølgen av lanseringer fremover. Automobilwoche melder i hvert fall at Porsche-sjef Wendelin Wiedeking vil dytte Porsche-produkter foran i køen på bekostning av VW og Audi.

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia