Ny Cadillac Escalade

I USA er dette en SUV-modell i luksusklassen, men i Norge er det to- og treseters avgiftsfrie lastebiler. Fra nyttår kan disse bilene mer elle mindre forsvinne fra det norske markedet på grunn av nye avgifter på lastebiler med totalvekt mellom 3.500 og 7.500 kilo.

Ny Cadillac Escalade

  1. Store bilder


Det er også derfor importøren av Cadillac i Norge heller ikke har planer om å importere denne bilen til Norge. Høyst sannsynlig vil alle disse lastebilene få lagt til 20 prosent av personbilavgiften i prisen. Det er den samme satsen som for varebil klasse 2. Prisen på nye Escalade som 2/3-seters lastebil vil dermed fra nyttår høyst sansynlig stige med snaut 200.000 kroner i forhold til i dag. Den nye flertallsregjeringen har lagt frem dette forslaget til neste års statsbudsjett.

Forbedret

I dag finnes det to Escalade, en kort på drøyt fem meter og en lang på cirka 5,5 meter. Dette er i bunn og grunn biler som er basert på henholdsvis Tahoe og Suburban. Den nye Escalade er en ny bil som skal være forbedret på en rekke områder. For eksempel er vridningsstivehten kraftig forbedret, bremsene er oppdatert og den skal ha fått understell som takler vekten på bilen. Escalade er 5,14 meter lang og kan romme opp til 8 personer, 2+3+3.

Motoren er også ny for Escalade. Det er en 6,2-liters V8-motor med 403 hestekrefter ved 5.700 omdreininger og 565 newtonmeter ved 4.400 omdreininger. Kreftene går via en sekstrinns automatisk girkasse og videre ut til alle fire hjul.

Nærmeste konkurrenter til Escalade er Lincoln Navigator, Lexus LX 470, Mercedes G-klasse og Infiniti QX56. Med andre ord biler som ikke er så kjent her hjemme. Felles for dem alle er at de er store og at de bruker enorme mengder bensin. G-klasse er eneste unntak som vil bli levert med dieselmotorer.

Mest sannsynlig vil ikke denne modellen bli å se her hjemme. Det kommer nok helt an på statsbudsjettet.

Alle Genevè-nyhetene

Her finner du mer Cadillac-stoff:

  • Tester
  • Nyheter