Ny C-klasse allerede neste år

Sammenlignet med sine konkurrenter selger Mercedes-Benz C-klasse svært dårlig her i landet. Men allerede til våren kan det bli andre boller - da overtas stafettpinnen av en tredje generasjon.

Bilder er manipulert.
Bilder er manipulert. Vis mer

Ny C-klasse allerede neste år

  1. Store bilder


Ved utgangen av september hadde norske Audi-forhandlere klart å finne nesten 1.700 A4-kunder. Av registrerings-statistikken kan vi også lese at det i samme periode ble solgt over 1.400 Volvo S40/V50 og nesten 1.400 BMW 3-serie. Til sammenligning har ikke de norske Mercedes-forhandlerne klart å selge mer enn 393 C-klasser. Det betyr at C-klasse er satt fullstendig på sidelinjen av sine konkurrenter.

Allerede til våren?

Bilder er manipulert.
Bilder er manipulert. Vis mer


En av årsakene til at C-klasse selger så svakt her i landet, er selvsagt at bilen begynner å bli gammel. Andre generasjon C-klasse ble introdusert sommeren 2000, og har dermed rukket å markere sin seksårsdag. Ifølge vår samarbeidspartner Automedia vil imidlertid ikke sedan-versjonen av C-klasse leve lenge nok til å markere syvårsdagen. Automedia hevder nemlig at tredje generasjon C-klasse vil bli presentert allerede på Geneve-utstillingen i mars kommende vår - med markedsintroduksjon like etter.

Stasjonsvognen til høsten?

Mange bilprodusenter, deriblant Mercedes-Benz, har for vane å lansere stasjonsvogn-utgavene noen måneder etter sedan-utgavene. Automedia regner med at tredje generasjon C-klasse vil følge denne introduksjons-praksisen og at stasjonsvognutgaven derfor ikke blir å finne i butikkene før på høstparten.

Sportcoupé

Bilder er manipulert.
Bilder er manipulert. Vis mer


Det ikke alle er klar over, er at andre generasjon C-klasse, i motsetning til første generasjon, finnes i tre karosserivarianter. Det tredje C-klasse-alternativet, som er en tredørs kombi, kalles C-klasse Sportcoupé. Automedia regner med at Mercedes-Benz også denne gangen vil tilby en Sportcoupé-utgave. Hvis Mercedes-Benz velger å følge opp designspråket fra dagens utgave, vil også andre generasjon Sportcoupé få en egen front særpreget av en stor, grillmontert Mercedes-stjerne. De ordinære C-klasse-utgavene vil sannsynligvis, som i dag, få en mer beskjeden, frittstående og pansermontert stjerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Les mer om potensielle motoriseringer i denne artikkelen.
  • Store spion- og manipulerte bilder finner du her.
  • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder