Ny BMW X5 på vei

BMW er i ferd med å ferdigstille neste generasjon X5 - tydeligvis litt av en mastodont.

Ny BMW X i kjømda: Proporsjonene sladrer om at dette blir en skikkelig kjempe av en bil. Da kan den bli en reelt anvendelig syvseter. Foto: Automedia
Ny BMW X i kjømda: Proporsjonene sladrer om at dette blir en skikkelig kjempe av en bil. Da kan den bli en reelt anvendelig syvseter. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Automedia har vært ute på spiontokt igjen, denne gangen i nærheten av BMW-hovedkvarteret i München. Denne gangen er det en gedigen bil de har knipset bilder av. Den kamuflerte doningen er intet mindre enn den største SUV-en BMW har laget.

En god del større

Vi snakker selvsagt om neste generasjon av BMW X5. Det er selvsagt vanskelig å bedømme endelig størrelse ut fra bildene, men proporsjonene forteller oss at bilen er betydelig forlenget i forhold til nåværende generasjon; blant annet er taklinjen tydelig lengre.

Skjøvet av X3

Dette er en helt naturlig utvikling all den tid BMW, etter introduksjonen av kompakt-SUV-en X1 økte dimensjonene på storebror X3, som nå knapt kan kalles kompakt lenger, og som faretruende nærmet seg X5 nedenfra. Dermed flyttes altså X5 opp et hakk i segmentene, og vil kunne sammenlignes med kjemper som Audi Q7 og Mercedes GL.


Klasseledende

Vi kunne her på DinSide vise BMWs store SUV første gang i 1998 og BMW X5 dukket opp på markedet i 1999, som tilsvar på Mercedes' M-klasse. Denne var blitt lansert i 1997. Det var det amerikanske markedet som sto i fokus og det var Mercedes, Lexus og BMW som i hovedsak konkurrerte i det ferske segmentet. Annen generasjon X5 kom i 2006, også den en god del større enn forgjengeren, og vi kåret den til klasseleder. Den testen finner du her.

"Skikkelig" syvseter

Som vi påpekte den gangen var den store nyheten - en tredje seterad - av begrenset interesse for de fleste, da de best kan betegnes som nødseter. Det er grunn til å håpe på at nykommeren vil bli en mer fullverdig syvseter takket være den ekstra plassen bak. Dette blir uansett BMWs største SUV noensinne, og sannsynligvis også tidenes største BMW kort og godt.

Automedia forteller at det avfotograferte eksemplaret var utstyrt med en V8-motor, men drivstoffeffektive seksere samt en hybrid vil nok stå for størstedelen av tilbudet når bilen dukker opp på markedet - antakelig en gang til neste år.

Les her vår test av første BMW X5 i år 2000.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer