Ny BMW M3 testes

Allerede to år før sin ankomst er nye M3 under testing.

BMW har begynt å teste en ny versjon av deres heftige kjøremaskin, M3. Bilen skal antagelig ikke på markedet før i 2013, men en bil som dette må naturligvis testes grundig.

Tidenes råeste M3

Turbomatet

Ryktene sier at nåværende M3 er den siste selvaspirerende M3, noe som betyr at den neste kommer til å få en turbomatet maskin under panseret. Dette er et helt naurlig ledd i kampen mot vekt og volum, for bedre effektivisering. Foreløpig er det ikke sagt noe konkret om hvilke motor som skal inn i bilen, ei heller hvor mange turboladere masinen kommer til å bli bestykket med. Uansett går ryktene om at bilen får motorisering som kan levere over 450 hk, når den kommer på markedet.


Lettvekter

Regn også med at bilen kan ha en del karosseriplater av lette materialer. BMW har kommet langt i å utforske CRP som et kontruksjonsmateriale, i tillegg til aluminium. Begge deler kan godt finne veien inn i nye M3.

Møt råskinnet BMW M3 CRT

Spionbildene av nye M3 avslører ikke mange hemmeligheter, men vi går ikke for langt i våregjetninger når vi tipper på store hjul, heftige bremser, bredere karosseri, og en lyd av en annen verden. Sånn må det være med en M-modell.

Slik så det ut sist gang

Artikkelen fortsetter under annonsen

Før nye M3 blir noe hett tema skal BMW lansere den helt nye 3-serien av mer normal art. Det skjer senere i år, og bilen skal vises på bilutstillingen i Frankfurt i midten av september.