Ny BMW 5-serie på vei

Sammenlignet med BMWs 3- og 7-serie er dagens 5-serie en gammel bil. Derfor er BMW i full gang med å utvikle neste generasjon mellomklasse-sedan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Bildet er manipulert.
Bildet er manipulert. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Dagens 3-serie ble lansert i 1998 og er dermed knappe fire år gammel. I tillegg fikk 3-serien sin første ansiktsløfting på slutten av fjoråret. Samtidig lanserte BMW en splitter ny 7-serie med et radikalt utseende.

5-serien derimot, har vært på markedet helt siden 1995 og er dermed sju år gammel. Bilen fikk riktignok en ansiktsløfting sommeren 2000, men denne var relativt forsiktig og omfattet kun mindre kosmetiske endringer.

Neste år

Det er derfor ingen hemmelighet at BMW arbeider med en ny 5-serie, som sannsynligvis vil bli satt i produksjon til neste år. BMW har allerede kommet så langt at de har bygget de første prototypene, og det var en av disse vår samarbeidspartner Automedia nylig klarte å knipse i Canada.

Skjult under 7-serie-skall

KAMUFLERT: Den nye 5-serien, her skjult under et gammelt 7-serie-skall.
KAMUFLERT: Den nye 5-serien, her skjult under et gammelt 7-serie-skall. Vis mer

Selv om prototypen på den nye 5-serien var skjult under skallet til en gammel 7-serie, mener Automedia at de har grunnlag for å vite sånn noenlunde hvordan den nye 5-serien vil bli seende ut. Og fordi Automedia tidligere har vist seg å treffe svært godt, er det god grunn til å ta seg en titt på deres manipulerte bilder.

Krysning

Hvis Automedia får rett, vil den nye 5-serien fortone seg som en krysning mellom BMWs 3-serie og 7-serie. Fronten minner nemlig om 7-serien, med en bred grill, markante frontlykter og relativt beskjedne profiler i panserets ytterkant.

Hekken minner også om den nye 7-serie-hekken, som karakteriseres ved en svært bred bagasjeromsluke. Det som gjør luken så spesiell, er at den på en måte ligger oppå hekken og dermed er synlig også når bilen iakttas fra siden. Baklysene, derimot, er høye og todelte og ser dermed ut til å være hentet fra 3-serien.

5 varianter

Bildet er manipulert.
Bildet er manipulert. Vis mer

Nye 5-serie vil ifølge Automedia ikke bare gi grunnlag for sedaner og stasjonsvogner. Den nye plattformen vil sannsynligvis også avstedkomme en ny 6-serie, bestående av coupé- og cabriolet-versjoner. I tillegg vil den nye 5-serien gi grunnlag for en helt ny X5.

Ifølge Automedia vil det også bli laget M-versjoner av samtlige varianter. Dermed skulle de velstående blant oss ha mye å se frem i mot.

Relaterte artikler:

  • Her finner du flere BMW-nyheter
  • Her finner du våre BMW-tester