Ny BMW 5-serie – de første bildene

BMW har nå fullstendig fritatt 5-serien for firesylindrede motorer. I første omgang kommer det faktisk bare rekkeseksere.

Publisert
Sist oppdatert
Ny BMW 5-serie – de første bildene

Ny BMW 5-serie – de første bildene

  1. Store bilder av ny 5-serie
Ny BMW 5-serie – de første bildene
Ny BMW 5-serie – de første bildene


Ved lansering av 5-serien i juli vil den bli tilgjengelig med 520i, 530i og 530d. Dette er kjente tall i BMW sammenheng, og 520 vil som nå yte 170 hestekrefter og 210 newtonmeter. 530i vil få 231 hestekrefter og 300 newtonmeter. Store endringer blir det derimot på 530d. Her vil effekten stige fra 193 til 218 hestekrefter og dreiemomentet stiger fra 410 til 500 newtonmeter. Det blir dermed de samme dataene på denne motoren som på dagens 730d.

Nyheter

5-serien kommer kan leveres med noe som heter Active Front Steering. Elektronikken sørger for at rattutslag i lave hastigheter er mer direkte og motsatt i høy fart. Da skal styringen være mindre direkte for å gjøre bilen mer retningsstabil.

Svingbare lykter kommer også. Avhengig av fart og rattutslag følger lyset veibanen.

Active Cruise Controll (ACC) har vi prøvd noen ganger tidligere og mener at dette burde vært sikkerhetsutstyr på flere biler. Et radarbasert system holder automatisk avstanden til bilen foran basert på innstillinger fra føreren.

5-serien blir også utstyrt med det beryktede iDrive-systemet. Det blir spennende å se hvordan det fungerer her. I 7-serien har iDrive vist seg å bli litt i meste laget for mange. Basisfunksjoner som betjening av radio og klimaanlegg har fortsatt plass på dashbordet.

Flere motorer

Til høsten kommer det flere motorer. 525i med 192 hestekrefter og 545i med 333 hestekrefter er de neste modellene som dukker opp innen 2003. Det blir bare spekulasjoner om når og på hvilket tidspunkt 520d, 525d, 535i og M5 kommer.

Priser for 5-serien er ikke klare.

Vi skal prøvekjøre den nye 5-serien i slutten av mai. Følg med.

Store bilder finner du her.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer