Ny BMW 3-serie cabriolet til våren

Den nye 3-serie cabriolet lanseres i Norge i april. Med denne blir den nye 3-serie-rekken komplett.

Ny BMW 3-serie cabriolet til våren
Ny BMW 3-serie cabriolet til våren

Først kom sedanen, så coupéen, deretter stasjonsvognen, og nå til slutt kommer altså cabriolet-utgaven av den nye 3-serien. Den er bygget på coupé-utgaven, og er identisk med denne fra fronten til A-søylen. Cabriolet-utgaven skiller seg ut med et kraftigere bakparti – og selvsagt den nedfellbare kalesjen. Cabrioleten har nå dessuten fått bakrute i glass, og med varmeelementer.

323Ci først ute

Først ute på den norske markedet blir 323Ci, som kommer i april til neste år. Denne har en 2,5-liters rekkesekser med 170 hestekrefter under panseret. Utover høsten år 2000 kommer også den nye 3-serie cabriolet med andre motorvarianter.

Utstyr og sikkerhet

Cabrioleten er utstyrt med automatisk utløsende veltebøyler i hodestøttene bak, som skal beskytte passasjerene hvis bilen skulle velte. Forsetene er også nye, med sikkerhetsselene integrert i setene i stedet for i karosseriet. 3-serie cabriolet er også utstyrt med BMWs stabiliseringsprogram ASC+T (Automatic Stability Control + Traction), og DSC (Dynamic Stability Control). ASC+T er standardutstyr, mens DSC fås som tilleggsutstyr.

Mer lastevolum

Den nedfellbare kalesjen felles inn i en beholder som er delvis innfelt i bagasjerommet når du vil kjøre med taket nede. Kjører du med kalesjen oppe, kan beholderen foldes opp, og plassen i bagasjerommet frigjøres. Med kalesjen oppe rommer bagasjerommet 300 liter, mot 230 liter som var maksimalt lastevolum på den gamle 3-serie cabrioleten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen på den nye 3-serie cabriolet er ikke fastsatt ennå.